Adriana Iliescu, devenită mamă la 66 de ani, mai vrea un copil

de:
13 nov. 2010
2 Afișari
Adriana Iliescu, devenită mamă la 66 de ani, mai vrea un copil

În ianuarie 2005, Adriana Iliescu a devenit cea mai în vârstă mamă din lume, iar acum, când fiica ei a împlinit vârsta de cinci ani, ia în calcul posibilitatea de a mai naşte un copil.

”Oglinda este nedreaptă cu femeile, însă am la fel de multă energie ca atunci când eram tânără. Mă simt de parcă aşa avea 27 de ani, iar când sunt un pic obosită, e de parcă aşa avea 37 de ani. Sunt mai sănătoasă decât femeile de două ori mai tinere decât mine. Oamenii cred că sunt amuzanţi când mă poreclesc ‘bunicuţa’, însă eu n-am făcut-o pe Eliza ca să par mai tânără”, le-a spus profesoara universitară de literatură română jurnaliştilor britanici de la Daily Mail, care i-au făcut o vizită în apartamentul de două camere din Capitală, unde locuieşte împreună cu fiica sa de cinci ani, Eliza.

”Din punct de vedere medical, este posibil. Am aflat că o femeie de 70 de ani din Marea Britanie trece în prezent printr-o serie de teste. Eu sunt sănătoasă, aşa că ar fi posibil să fac un al doilea copil în viitor, însă nu mă grăbesc deocamdată să fac asta”, a declarat Adriana Iliescu, stârnind un comentariu răutăcios din partea autorilor articolului: ”Nu se grăbeşte? Are 72 de ani! Cât timp crede că mai are la dispoziţie?”

Precauţia sa de a aduce pe lume încă un copil nu este însă legată de vârstă, oboseala creată de îngrijirea unui copil sau frica de moarte, ci de legătura solidă pe care o are cu Eliza şi de dragostea pe care o simte faţă de aceasta.

Adriana Iliescu le-a mai povestit ziariştilor britanici că Eliza a început să observe deja că mama ei nu este la fel ca cele care vin să le ia de la şcoală pe colegele ei. ”Nu i-am spus câţi ani am. I-am explicat că după ce am împlinit 40 de ani a devenit problema mea. I-am spus: ‘Eliza, mama ta are mai mult de 40 de ani şi ţi-a dat naştere ceva mai târziu, însă problemele cu oamenii peste 40 de ani nu depind de vârsta lor. Fii fericită că mama ta e sănătoasă, are bani şi poate avea grijă de tine.’”

”Odată m-a întrebat: ‘Mamă, tatăl meu nu ne iubeşte?’. I-am răspuns că nu are tată şi că barza aduce un ou, fie acasă la oameni, fie la spital. Dacă se întâmplă ca un copil să nu aibă tată asta nu înseamnă că nimeni nu-l iubeşte”, le-a mărturisit Adriana Iliescu jurnaliştilor.

Cookies