Adrian Streinu-Cercel: „Anul acesta virusul gripal este mai agresiv”

de:
19 feb. 2016
0 Afișari
Adrian Streinu-Cercel:

„Cu gripa stăm bine, în sensul că suntem în desfăşurarea sezonieră a gripei. În fiecare an, în martie, OMS dă formula pentru vaccin, producătorii iau această formulă, produc vaccinul astfel încât, în octombrie, vaccinul să fie pe piaţă. În fiecare an în octombrie începe campania de vaccinare împotriva gripei. Cine s-a vaccinat împotriva gripei nu are nicio problemă, cei care nu s-au vaccinat sunt la risc să facă gripă”, a declarat prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase, citat de stiri.tvr.ro.

Potrivit lui Streinu Cercel, principalul tip de virus este cel de tip AH1N1: „Partea proastă este că la persoanele tinere generează forme severe de boală uneori. Estimările noastre sunt că această circulaţie a virusului va fi până la sfârşitul lui martie, poate chiar luna aprilie”.

„Anul acesta virusul este mai agresiv, pentru că virusul gripal face pasaje repetate pe populaţiile umane şi pe măsură ce trece de la o persoană la alta îşi creşte virulenţa„, a mai declarat prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a arătat că în acest sezon nu circulă doar virusul gripal ci si alte virusuri cu tropism respirator.

CITEŞTE ŞI 12 români AU MURIT din cauza gripei, săptămâna trecută 

Cookies