ARHIVA B365

Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu, PUȘI SUB ACUZARE în dosarul creditelor bancare de la BRD

Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sârbu au calitatea de suspecți în dosarul creditelor bancare de la BRD. 

Audierea celor doi are loc într-un dosar legat de alt dosar mai vechi, trimis în instanță în octombrie 2013, și în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD, scrie Agerpres.

În dosarul nou de la DIICOT este implicat și omul de afaceri Remus Truică.Remus Truică ar fi făcut presiuni pe lângă SORIN POPA, fost vicepreședinte BRD, pentru a facilita obținerea acestor credite.

Potrivit DIICOT, prejudiciul reținut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de euro, iar în cazul lui Sorin Roșca Stănescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Un NOU DOSAR pe numele Elenei Udrea, disjuns din dosarul creditelor bancare de la BRD

Adrian Sârbu ar fi luat credit de la BRD de 4 milioane de dolari. Sârbu a girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional, potrivit Digi24.

De asemenea, Adrian Sarbu ar fi obtinut un credit de 7 milioane de euro de la filiala centrala a BRD din Franta, in baza unei scrisori de garantii de la BRD, sucursala Primaverii. Cu acei bani si-ar fi achizitionat un apartament in centru Parisului, scrie stiripesurse.ro.

Fostul senator Sorin Roşca Stăneascu a contractat un credit pentru investiţii de trei milioane de euro. Ratele nu au fost achitate, iar garanţiile depuse au fost insuficiente pentru ca banca să poată recupera banii.

În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roșca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul „Rompetrol”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button