ARHIVA B365

Adrian Sârbu, jefuit în arest

Fostul mogul a devenit ținta șuților cu care a împărțit celula. Dimineață a realizat că hainele lui de firmă lipseau cu desăvârșire.
O anchetă internă spontană a demonstrat faptul că, în momentul în care a fost transferat în altă parte, unul dintre „colegii de suferință” îi sustrăsese costumele de mii de euro pe care Sârbu le așezase frumos, pentru a nu suferi din cauza condițiilor din arest, scrie Libertatea.

Instanţa supremă i-a respins lui Adrian Sârbu contestaţia şi a menţinut decizia de arestare preventivă dată pe 4 februarie de Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, avocata Liana Petrovici va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Decizia luată de Instanţa Supremă va fi definitivă.

Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat preventiv pe Adrian Sârbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 

Tot atunci, instanţa a decis punerea sub control judiciar a Lilianei Petrovici. În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat.  

Astfel, Adrian Sârbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor. 

În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button