ARHIVA B365

Adrian Sârbu a fost REȚINUT! VIDEO: „Cazul MEDIAFAX, fabricat la comanda lui Pontaghiță!”

Adrian Sârbu a ieșit încătușat din sediul Parchetului General. Declarațiile lui Adrian Sârbu la ieșirea de la Parchetul General:

„- Puneți-mi, fraților, o întrebare, să vă povestesc!

– Reporter: Sunteți vinovat de delapidare de bani?

– Asta este întrebare?

Totul e o fabricație, acuzațiile sunt ridicole. Acestea sunt cătușele, să se vadă. Restul veți putea citi într-un comunicat.”

Declaraţia lui Adrian Sârbu, potrivit mediafax.ro:

„Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media  pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic. 

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii”.

„Totul este făcut la ordin. Dimineață s-a primit această citație pentru a fi pus sub învinuire. La ora 17 s-a emis un mandat de aducere. La ora 18 a fost ridicat de la sediul din Aurel Vlaicu. La 18:30 a fost adus aici. La ora 20:00 a fost audiat. Dl. Sârbu a zis că dorește să fie audiat mâine, la ora 9:00, așa cum a fost anunțat. Răspunsul a fost că i s-a dat o ordonanță de reținere. Concluzia este că nu a vrut să fie nicio declarație. Noi am făcut o cerere de recuzare.
Dl. Sârbu a venit în țară special pentru a fi audiat. A dorit să fie audiat, dar se pare că procurorul de caz nu dorește să-l audieze. Dacă-l chemi intempestiv seara, spune că vrea să dea declarația așa cum a fost anunțat, iar răspunsul este că i s-a dat un mandat de reținere.

Eu nu am văzut niciun domn Vanghelie acolo”, a declarat avocatului lui Adrian Sârbu.

Conform REALITATEA TV, care citează surse apropiate anchetei,  răspunsul acestuia în faţa anchetatorilor a fost unul arogant, că „va face declaraţii marţi la ora 14, pentru că bioritmul nu îi permite” să procedeze altfel.

Adrian Sârbu este urmărit penal pentru instigare la evaziune fiscală, conform Realitatea TV.

Adrian Sârbu a fost ridicat de ofiţerii de la Parchetul General luni seară, de la sediul agenţiei de presă Mediafax.

Surse judiciare susţin că Adrian Sârbu este suspectat şi de complicitate la evaziune, delapidare şi spălare de bani. Cel mai probabil, pe numele patronului Mediafax va fi emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce mai mulţi angajaţi au dezvaluit procurorilor cum au fost externalizate sume din Mediafax Grup catre Telefericul Prahova S.A, scrie romaniatv.net.

Potrivit unor surse citate de România TV, în momentul în care a fost săltat de procurori pentru a fi dus la Parchet, Adrian Sârbu se afla în compania lui Marian Vanghelie.

Saptamana trecută, Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit și noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță, pentru care a fost prelungită măsura arestului preventiv.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi „noul director general Adrian Sârbu” au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaților.

Pe lângă poziția de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este și noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruță și Sorin Dinu, persoane cu funcții de conducere în SC Mediafax Group SA, și avocatul Dragoș Chiș.

Într-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arăta că, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societății comerciale Mediafax Group SA eșalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligațiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei.

În acest context, societatea comercială, reprezentanți ai acesteia, precum și persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalității actelor acestei societăți au creat și aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor și impozitelor, implicând constituirea unor societăți fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilități materiale, profitând tocmai de situația acestora, societăți ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit.

În acest fel SC Mediafax Group SA era protejată, responsabilitatea plății taxelor și impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăți, împotriva cărora se declanșau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor și executare silită a acestora, proceduri inutile, deoarece nu dețineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button