ARHIVA B365

Sârbu, adus la audieri cu duba Poliției. Întrebat cum a fost în arest, el a răspuns „cool”. VIDEO

Sârbu este URMĂRIT PENAL în dosarul Mediafax, anunță România Tv.

Adrian Sarbu a fost retinut luni de procurori pentru 24 de ore, el fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. In acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane pentru evaziune fiscala, potrivit hotnews.ro.

„Am venit la declarații”, a declarat Adrian Sârbu. Întrebat cum a fost noaptea petrecută în arest, el a răspuns „cool”, anunță B1 TV.

La ieșirea din sediul Parchetului General, Adrian Sârbu a fost întrebat de ce a fost adus la audieri. Singurul răspuns pe care l-a dat a fost că nu are voie să vorbească.

Adrian Sârbu a fost ridicat de ofiţerii de la Parchetul General luni seară, de la sediul agenţiei de presă Mediafax.

Surse judiciare susţin că Adrian Sârbu este suspectat şi de complicitate la evaziune, delapidare şi spălare de bani. Cel mai probabil, pe numele patronului Mediafax va fi emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce mai mulţi angajaţi au dezvaluit procurorilor cum au fost externalizate sume din Mediafax Grup catre Telefericul Prahova S.A, scrie romaniatv.net.

Intr-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arata ca, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societatii comerciale Mediafax Group SA esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale exigibile, in suma totala de 3.949.358 lei.

In acest context, societatea comerciala, reprezentanti ai acesteia, precum si persoane din cadrul unor cabinete de avocatura implicate in avizarea legalitatii actelor acestei societati, au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

In acest fel, SC Mediafax Group SA era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile, deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

„Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativa erau angajate si la societatile din grup cu contracte individuale de munca, erau determinate de angajatii de la resurse umane sa semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societati, fara a intra in contact direct cu reprezentantii legali, in sensul existentei unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor”, au sustinut anchetatorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button