ARHIVA B365

Adrian Năstase riscă să piardă casa din Zambaccian și vila de la Cornu: ISC cere executarea silit

Inspectoratul de Stat incearca sa-si recupereze prejudiciul si a inaintat Judecatoriei Sectorului 1 mai multe actiuni de executare silita pe numele tuturor condamnatilor. Executorii au in vizor bunurile lui Adrian Nastase, printre acestea aflandu-se casa din Zambaccian, ferma de la Cornu, conturile si mai multe tablouri.

Conform documentelor depuse, ieri, la Judecatoria Sectorului 1, Adrian Nastase trebuie sa plateasca peste 750.000 euro daune in solidar, cu ceilalti condamnati, suma stabilita de Inalta Curte in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.
In cazul in care proprietatile vizate de executor sunt detinute de Adrian Nastase in co-proprietate cu sotia sa, Dana, „recuperatorii” vor cere partajarea bunurilor celor doi soti, urmand sa scoata la licitatie doar partea care ii revine debitorului.

Surse judecatoresti au declarat pentru CANCAN.ro ca juristii de la Inspectoratul de Stat in Constructii nu i-au trimis debitorului somatii pentru a nu-l deranja si supara in inchisoare. La suma de peste 750.000 de euro se vor adauga cheltuieli de judecata, majorari si comisionul executorului in valoare de 10% din suma recuperata.

Actiunea de executare silita se va judeca vineri, urmand ca magistratii Judecatoriei Sectorului 1 sa decida cu privirea lui Adrian Nastase.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button