Adrian Năstase, despre retragerea vizei de SUA: Ți-ai terminat mandatul, nu mai ești util, pa!

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Adrian Năstase, despre retragerea vizei de SUA: Ți-ai terminat mandatul, nu mai ești util, pa!

Fostul premier Adrian Nastase s-a declarat, joi, „mirat” de motivul pentru care i-a fost retrasa viza de intrare in SUA, in aprilie 2012, precizand ca, dupa condamnarea pe fond „in legatura cu pixurile din campania electorala” si inainte ca respectiva condamnare sa devina definitiva, a primit o scrisoare de la consulul american, informeaza Hotnews.ro..

„Informatia am dat-o eu, nu a aparut in presa. Eu am dat scrisoarea, ca sa fie foarte clar. Lucrurile sunt foarte simple, in opinia mea. Ambasada americana la Bucuresti are niste consilieri romani anticoruptie, de genul Laura Stefan si altii legati de Monica Macovei, si altii. (…) Inainte ca acea condamnare sa fie definitiva, am primit acea scrisoare de la consulul american. M-am mirat, va spun foarte sincer, pentru ca nu mi-am imaginat ca aceasta chestiune a pixurilor din campania electorala din Romania poate sa fie o chestiune atat de importanta in Statele Unite, cu atat mai mult cu relatia mea cu administratia americana in legatura cu conflictele din Irak de-a lungul anilor, colaborarea in legatura cu intrarea in NATO, si altele, consideram ca sunt chestiuni destul de importante. Am invatat insa cateva lucruri si am scris intr-o carte, care a fost mentionata mai deveme, „Lumea, americanii si noi”, americanii si administratia americana nu au „fosti prieteni”, ei au numai „actuali prieteni”. Ti-ai terminat mandatul, nu mai esti util, pa ! Deci, asta este mesajul care a aparut din acea scrisoare. Nu stiu, se temeau americanii ca voi merge si voi organiza actiuni teroriste acolo”, a aratat Nastase.

Adrian Nastase, care si-a lansat joi, la Bookfest, volumul „Presa de la A la N”, s-a declarat surprins de faptul ca Departamentul de Stat a acceptat aceasta chestiune, „care avea valoare simbolica”.

„Nici nu aveam de gand sa merg in Statele Unite, si aveam si alte probleme. In plus, felul in care este redactata declaratia agentului secretarului de stat care a participat la acea audiere mi se pare foarte ciudata. Americanii din Statele Unite decid pe suspiciuni de coruptie din Romania, din Bulgaria, din Ungaria, cine sa calatoreasca si unde. Mi se pare foarte ciudat pentru ca, pe de o parte, eu credeam, pentru anumite acuzatii de coruptie, esti acuzat in propria ta tara si, eventual, condamnat. Dar, pe suspiciuni de coruptie sa gandeasca cineva din administratia americana ca nu te poti deplasa, e destul de ciudat (…)”, a sustinut fostul premier.

Nastase a mai aratat ca discutia pe acest subiect ar trebui purtata la nivelul administratiei, al ministerelor de externe.

Cookies