Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, cu executare, definitiv

de:
20 iun. 2012
0 Afișari
Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, cu executare, definitiv

Alte condamnari: Marina Popovici – 5 ani de inchisoare cu executare, Bogdan Popovici – 6 ani inchisoare cu executare, Irina Jianu – 6 ani inchisoare cu executare, Diana Gasparovici – 5 ani inchisoare cu executare.

Judecatoarea a citit sentinta: : Admite recursul pentru toti inculpatii, schimba incadrarea juridica a faptei lui Adrian Nastase, dar mentine sentinta de inchisoare de doi pentru Adrian Nastase cu executare si interzicerea unor drepturi

Adrian Nastase nu a venit la Inalta Curte

Pe 30 ianuarie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Fostul premier a susţinut tot timpul că dosarul este o comandă politică şi că nu există niciun fel de probe care să-l incrimineze.

„De la un capăt la altul acest dosar este un dosar fabricat de DNA. Sigur, am încredere că acest complet de recurs va ţine seama de argumentele prezentate”, spune Năstase.

Şi avocatul lui Adrian Năstase afirma la ultimul termen al procesului, după mai bine de 14 ore petrecute în sala de judecată, că are încredere în justiţie.

Pe parcursul celor aproape patru luni cât a durat recursul, atât inculpaţii, cât şi magistraţii au avut parte de surprize. Acestea au venit atât din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, cât şi din partea DNA. Adrian Balaban Grăjdan cerea instanţei supreme, la o zi după ce a devenit şef al ISC, retragerea instituţiei din proces, pe motiv că nu suferise niciun prejudiciu financiar.

Năstase: Dosarul Trofeul Calităţii este confecţionat din minciuni

Asta după ce, în 2008, acelaşi Grăjdan, în calitate de director în cadrul Inspectoratului, punea la dispoziţia procurorilor acte care demonstrau că instituţia fusese prejudiciată cu aproximativ 65 de miliarde de lei vechi. Cea mai mare supriză însă, a venit din partea DNA, la penultimul termen al procesului. Atunci, procurorul a afirmat că exact în ziua în care ISC s-a retras din proces, Adrian Năstase ar fi discutat la telefon cu Adrian Grăjdan.

După tot acest scandal, Adrian Balaban Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta, după un mandat de doar câteva zile la şefia ISC.

Cookies