ARHIVA B365

Adrian Năstase, când a fost adus la instanţa supremă: „Nu există suport probator pentru acuzaţii”

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecată în cazul contestaţiilor făcute în dosarele Mătuşa Tamara şi Trofeul Calităţii ale fostului premier.

În primul dosar, procurorii anticorupţie au făcut recurs împotriva deciziei unui complet de trei judecători al aceleiaşi instanţe care a dispus achitarea lui Adrian Năstase, Ioan Melinescu şi Ristea Priboi, deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie.

În dosarul Trofeul Calităţii, în care Năstase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecători de la instanţa supremă, fostul premier a introdus o contestaţie în anulare ce vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.

Dosarele au termen luni, iar Adrian Năstase trebuie să fie prezent în faţa judecătorului în ambele cazuri, potrivit normelor procedurale penale în vigoare.

Adrian Năstase a declarat luni, în faţa magistraţilor instanţei supreme, că nu există suport probator pentru nicio acuzaţie din dosarul „Mătuşa Tamara”, în care fostul premier a fost achitat, şi că denunţătorul a avut „o revelaţie” să îl denunţe.

„Acuzarea şi acuzaţiile se bazează pe o întâlnire ce nu a avut loc şi pe o înţelegere ce nu a existat; pe un denunţ al unei persoane aflate în executarea unei pedepse, care a şi fost eliberată după formularea denunţului făcut la peste cinci ani, când Genică Boerică a avut revelaţia acelei înţelegeri cu procurorii”, a afirmat Năstase, cu referire la denunţătorul din acest dosar.

Fostul premier le-a mai spus judecătorilor că dosarele sale se bazează „pe sondajele de opinie de la nivelul anilor 1999-2000”, sugerând că acestea ar fi politice.

Adrian Năstase a fost adus, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la instanţa supremă, unde judecătorii iau discuţie o contestaţie formulată de procurorii DNA în dosarul „Mătuşa Tamara”.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button