SMART CITY

Adrian Curaj, anunţ important privind examenul de validare a competenţelor digitale

Este important să avem certificate de calitate, iar cei care faceți IT știți bine ce valoare au certificatele — validează cu adevărat niște competențe, certificate puternice cu care vă puteți duce și negocia jobul, poziția, participarea în diverse locuri. Aș vrea ca de la anul — că anul acesta nu pot influența echivalarea — să fie în continuare, dar, pe de altă parte, examenul de validare a competențelor digitale să nu mai fie unul formal. Adică formal — participarea îmi dă și trecerea lui, cred că trebuie să avem încredere că dumneavoastră, când absolviți, aveți competențe necesare dacă decideți să le validați sau să le folosiți mai târziu„, a spus ministrul, cu prilejul absolvirii unei grupe de liceeni a cursului ECDL 3D Printing.

Astfel, demnitarul a afirmat că MENCȘ va încerca să demareze anul acesta un program la nivel național de tip 3D, care să fie „prioritar” și care să se dezvolte în următorii ani.

Pentru mine, este important că Informatica o să înceapă din clasa a V-a, nu TIC-ul, informatica, algoritmica, în clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, astfel încât să crească — ca un întreg. (…) Am tot discutat în ultima vreme cum anume putem rostogoli un program la nivel național — eu îi spun 3D, să fim gata pentru 3D. (…) Încercăm să facem un program la nivel național de 3D care înseamnă mai multe componente: să utilizezi 3D — creativitate, cursuri de creativitate; asta înseamnă că până la urmă nu te duci acolo să vezi, trebuie să faci în așa fel încât ceea ce visezi să apară printat, că este mai frumos să îl vezi fizic. (…) O să fie un program prioritar căruia încercăm să îi dăm drumul anul acesta, dar el se va rostogoli pe următorii câțiva ani astfel încât să avem și câteva centre în țară, pentru ca atunci când aveți o idee să mergeți în centrul acela să puteți printa ideea„, a afirmat reprezentantul MENCȘ.

O grupă de elevi de la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”I.N. Socolescu” din București a participat la un training dedicat tehnicilor de modelare și imprimare 3D prin proiectul ”Liceenii învață 3D Printing”, inițiat de ECDL România în anul școlar trecut, potrivit Agerpres.

Tinerii s-au întâlnit cu specialiști în imprimarea 3D, dobândind noțiuni teoretice, dar având și posibilitatea să aplice efectiv teoria. La finalul cursului, aceștia au reușit să imprime 3D obiectele concepute de ei înșiși.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/adrian-curaj-anunt-important-privind-examenul-de-validare-a-competentelor-digitale_291571.html#ixzz48HLpFVMy


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button