ADP Sector 6 amendată cu 50.000 lei pentru dezastrul de la locurile de joacă din sector. FOTOGALERIE

de:
18 aug. 2015
3 Afișari
ADP Sector 6 amendată cu 50.000 lei pentru dezastrul de la locurile de joacă din sector. FOTOGALERIE

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a fost amendată recent cu 50.000 lei, după ce la Protecţia Consumatorului a fost înregistrată o plângere privind dezastrului de la locurile de joacă din sector. Practic, în urma controlului efectuat în teren, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au constatat numeroase deficienţe care pun în pericol siguranţa copiilor şi nu numai, la locurile de joacă. 

„Au fost constate următoarele deficienţe: nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare (gunoaie, coşuri de gunoi deteriorate şi neigienizate), echipamente deteriorate, trepte de acces la tobogan rupte, putrezite, postamente rupte şi putrezite, escalade cu frânghii desprinse din cadrul principal, tobogan desprins din beton, inexistenţa panou de avertizare, bănci insuficiente”, susţine ANPC care a aplicat ADPDU Sector 6 o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei, obligând Administraţia Domeniului Public ca, în termen de 30 de zile, să fie elaborat un plan de măsuri, cu termen rezonabil, pentru remedierea tuturor deficienţelor constatate.

Mai multe imagini de la controlul ANPC la locurile de joacă din Sectorul 6 găsiţi în galeria foto de mai sus. 

În loc să ia măsuri concrete pentru remedierea deficienţelor de la locurile de joacă, angajaţii ADPDU Sector 6 au început cu vopsirea băncilor. Asta în ciuda faptului că băncile erau şi stricate.  

Lipsa de implicare a ADPDU Sector 6 a făcut deja primele victime 

Chiar dacă Protecţia Consumatorului a cerut ADPDU Sector 6, încă de acum o săptămână, să ia măsuri pentru a proteja siguranţa copiilor, instituţia din subordinea primarului Mănescu nu a făcut demersurile necesare la locurile de joacă, astfel că ieri un copil a căzut cu tot cu leagăn şi s-a lovit puternic la faţă, la unul din locurile de joacă din Crângaşi. 

„Într-un parc din Crângaşi situat între blocuri, între străzile Gh. Saidac şi Nucşoara, unuia dintre leagăne i s-a rupt unul din braţe. Copilul meu, care în acest timp, era în acel leagăn, s-a lovit foarte tare. Are faţa umflată. Lanţul leagănului cu fierul din capăt au căzut peste copil. Noroc, dacă pot numi aşa, este faptul că se legăna uşor, în caz contrar ar fi avut loc o tragedie. Vă rog să rezolvăm această problemă. Este vorba de siguranţa copiilor noştri”, s-a plâns primarului mama unui copil din Sectorul 6 care s-a accidentat luni la locul de joacă. 

Problemele de la locurile de joacă, semnalate de preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, Ştefan Florescu

Unul din parcurile cel mai puţin îngrijite din Sectorul 6 se află pe strada Sănduleşti, după cum apreciază şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, care efectuează zilnic vizite în Sectorul 6. „Aparatele de joacă sunt rupte, spaţiile verzi sunt neingrijite, cosurile de gunoi sunt sparte si ruginite, iar deseurile sunt imprastiate in intreg perimetrul. Nu exista suprafata antitrauma in locul de joaca, care sa ii protejeze pe copii de accidente nedorite, iar gardul imprejmuitor este rupt, reprezentand si el un pericol pentru cei mici!”, susţine preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, Ştefan Florescu pe pagina personală de Facebook unde a postat mai multe fotografii elocvente în acest sens. 

De asemenea, pe strada Braşov nr. 20, în cartierul Drumul Taberei, sunt probleme asemănătoare: salubrizarea lasă de dorit, amenajarea domeniului public la fel, spaţiile verzi sunt neîngrijite, iar locurile de relaxare dintre blocuri nu oferă condiţii optime pentru locuitorii din zonă. 

În Cartierul Crângaşi, în perimetrul descris de străzile Rusetu, Vintila Mihailescu şi Zboina Neagra, problemele sunt asemănătoare cu cele din restul sectorului în privinţa aspectului deplorabil al locurilor de joacă pentru copii, dar şi a lipsei de curăţenie pe domeniul public, ambele fiind atributul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6.

Locurile de joacă din Sectorul 6 au devenit adevărate focare de infecţie din cauza mizeriei

„În orice cartier al Sectorului 6 ne-am afla, indiferent de perimetrul parcurs la picior, stradă cu stradă, alee cu alee, asfaltată sau desfundată, problematica vizează lipsa spaţiilor verzi sau distrugerea celor care supravieţuiseră defrişărilor, lipsa locurilor de parcare, gradul de degradare a locurilor de joacă şi a spaţiilor de relaxare dintre blocuri!”, a remarcat şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” care face periodic vizite în teren. 

Un alt exemplu de loc de joacă abandonat de autorităţi a fost descoperit de Ştefan Florescu şi în cartierul Crângaşi. „Parcul Marin Preda… denumit impropriu „parc”, fiind, în fapt, un loc insalubru, care nu oferă nici copiilor, nici adulţilor, posibilitatea de a petrece momente agreabile în aer liber.

Şi aceasta deoarece mobilierul urban este rupt, aparatele de joacă sunt şi ele într-o stare de degradare care face imposibilă folosirea lor ca mijloc de divertisment de către micuţi, fiind mai degrabă un real pericol pentru integritatea acestora!”, a scris Ştefan Florescu pe pagina personală de Facebook unde a postat mai multe fotografii de la faţa locului. 

Nici cartierul Militari nu arată mai bine în privinţa locurilor de joacă pentru copii. Cel puţin în perimetrul descris de bulevardul Iuliu Maniu şi străzile Cetatea de Baltă, Roşia Montană şi Dreptăţii, locurile de joacă pentru copii şi spaţiile verzi sunt insalubre, aparatele de joacă şi mobilierul urban sunt deteriorate şi nu există zone de relaxare urbană în apropierea blocurilor. 

Deşi parcul din zona Lujerului este dotat cu multiple aparate de joacă pentru copii, acesta nu este echipat corespunzător şi cu suprafaţă antitraumă, aşa cum cer normele actuale. 

La un loc de joacă din zona Valea Ialomiţei, siguranţa copiilor este pusă în pericol de o scândură desprinsă la unul din aparatele de joacă foarte utilizat de cei mici. 

Conform datelor de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, ADPDU beneficiază în acest an de un buget în sumă de 2, 488 milioane lei, din care 708.000 lei sunt alocați pentru „lucrări de amenajare parcuri și locuri de joacă”.

Cookies