Adoptă un căţeluş, din Parcul Bazilescu

Adoptă un căţeluş, din Parcul Bazilescu

Bucureştenii iubitori de animale, care vor să adopte un câine, sunt aşteptaţi sâmbătă, 14 mai, şi duminică, 15 mai 2011, începând cu orele 10.00, în parcul Bazilescu, de unde pot alege un câine oferit spre adopţie de Serviciul Poliţia Animalelor din rândul celor 35 de exemplare prezentate (adulţi şi pui).

Câinii oferiţi spre adopţie sunt vaccinaţi, sterilizaţi, le-au fost montate microcipuri şi au carnete care dovedesc că sunt clinic sănătoşi. Actele de adopţie vor fi întocmite pe loc, câinii putând fi preluaţi de potenţialii proprietari chiar din parc.

Începând cu această lună vor avea loc campanii similare şi în parcurile Regina Maria şi Kiseleff.

Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a demarat campaniile de adopţie a câinilor fără stăpân în luna aprilie 2009. În cele 20 de ediţii ale campaniei de adopţie desfăşurate în cursul anilor trecuţi, peste 700 de câini maidanezi au început o viaţă nouă alături de familiile adoptive.

Bucureştenii care vor să adopte un câine maidanez o pot face şi direct de la adăpostul din Şos. Odăi de luni până vineri între orele 09.00-14.00.

În data de 15 ianuarie 2009, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a inaugurat cel mai modern adăpost pentru câinii fără stăpân din Capitală – Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară a câinilor fără stăpân din Şoseaua Odăi nr. 3-5. Centrul este dotat cu toate facilităţile şi poate adăposti peste 600 de câini care sunt ridicaţi de pe străzi. Adăpostul cuprinde, pe lângă spaţiile individuale pentru câini, un cabinet veterinar modern şi o zonă de birouri.