Adolescenţii primesc bilete gratuite la film, dacă merg cu părinţii

de:
30 nov. 2010
0 Afișari
Adolescenţii primesc bilete gratuite la film, dacă merg cu părinţii

Cosmina Simean a spus, marţi, la conferinţa de prezentare a celui de-al patrulea proiect destinat tinerilor din cadrul programului european „Tineri în Europa”, că Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a avut această iniţiativă pentru că, potrivit statisticilor, foarte puţini adolescenţi îşi petrec timpul liber cu părinţii, scrie Mediafax.

Simean a spus că, potrivit datelor colectate de DGASMB în ultimii doi ani, adolescenţii bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani petrec, în medie, aproximativ 45 de minute pe zi cu părinţii, astfel că aceştia din urmă nu ştiu cum îşi petrec tinerii timpul liber şi nu se pot asigura că aceştia nu dezvoltă comportamente deviante, cum ar fi consum de alcool, tutun, droguri sau tentative de sinucidere.

Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 280.000 de tineri, care vor primi bilete gratuite la film, începând din 6 decembrie, cu condiţia ca aceştia să vizioneze filmele cu măcar unul dintre părinţi.

Proiectul a fost dezvoltat pe baza rezultatelor cercetării „Tineret şi Asistenţă Socială”, realizat în 2008 în 27 de licee din Capitală, în cadrul programului european de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenţilor. Potrivit rezultatelor, consumul de alcool, tutun sau droguri în rândul tinerilor bucureşteni este destul de ridicat, iar 70 la sută dintre cei care sună la linia TelVerde a DGASMB cu probleme de suicid sunt adolescenţi.

Proiectul va fi derulat în parteneriat cu cinematografele, municipalitatea semnând deja un prim contract cu un cinema dintr-un mall.

Adolescenţii vor putea primi şi abonamente la piscină, unde vor trebui să meargă tot împreună cu părinţii. Valoarea programului este de aproximativ 20.000 de euro, bani din bugetul local, aprobaţi printr-o hotărâre a CGMB din luna mai.

Cookies