Adolescenții talentați de la Interact Cișmigiu expun din nou în București, iar banii strânși îi donează

08 apr. 2022
318 afișări
Adolescenții talentați de la Interact Cișmigiu expun din nou în București, iar banii strânși îi donează

Echipa Interact Cișmigiu, formată exclusiv din adolescenți, se reunește în acest weekend la Palatul Noblesse, de pe Strada Sfinților 7 (palatul aflat în proximitatea Teatrului Național) unde expune publicului opere de artă și organizează work-shop-uri deschise iubitorilor de artă.

La Palatul Noblesse, vizitatorii expoziției „Tête-à-Tête VI” – un eveniment caritabil – vor întâlni, în perioada 8-10 aprilie, lucrările a 20 de artiști tineri, în timp ce se vor putea bucura de un pahar de vin, într-o atmosferă plăcută, anunță tinerii organizatori. Adolescenții strâng astfel donații pentru persoanele care suferă de o boală nemiloasă.

„În schimbul unei sume minime de 30 de lei, vizitatorii vor interacționa cu lucrări intrigante, simpatizând cu valori precum non-discriminarea, recunoașterea drepturilor universale. Banii strânși din donațiile oferite de către vizitatori vor fi donați către Asociația Română Anti-Sida, care urmărește să îmbunățăsească calitatea vieții prin serviciile pe care le oferă ca răspuns la persistența existenței infecției cu HIV/SIDA în societatea de azi.”, anunță tinerii.

  • Interact Cismigiu este o organizaţie internaţională non-guvernamentală, non-profit, constituită din elevi cu vârstele cuprinse între 14 şi 18 ani, ce are ca scop ajutarea comunităţii din care face parte. Până în prezent, din evenimente au strâns peste 27 000 de lei, pe care i-au donat inclusiv pentru construcția unei biblioteci. (mai multe pagina lor)

Ce expun adolescenții la Palatul Noblesse

Tinerii de la Interact Cișmigiu anunță că „Tête-à-Tête VI” aduce în fața publicului o temă controversată și provocatoare, ,,Post Spectrum: Masculinity vs Femininity’’. Ce scriu ei despre eveniment:

Identitatea a devenit din ce în ce mai generativă pe măsură ce descoperim noi modalități de a ne construi social. Mai ales prin apariția de noi resurse sociale, psihologice, tehnologice, avem instrumente fără precedent pe care să le utilizăm pe măsură ce ne perfecționăm simțul sinelui – ceea ce oferă în cele din urmă un efect mai puternic în ceea ce privește noțiunea evoluției unui spectru de gen.

„Post Spectrum: Masculinity vs Femininity’’propune, în esență, reimaginarea arhetipurilor omului modern și a normelor sociale. Un număr de peste 20 de tineri artiști își vor avea lucrările expuse în cadrul expoziției, exprimându-și propria identitate prin opere plastice, lirice, și de design grafic.

Unul și unul, artiștii ne permit să pătrundem în mințile lor și să vedem identitatea acestora prin filtrul gândirii artistice.

Cei interesați să se reconecteze cu esteticul și să susțină o cauză importantă privind accesul tuturor la sănătate in România, sunt așteptați cu entuziasm în perioada 8-10 aprilie, la Palatul Noblesse, Strada Sfinților 7.

De asemenea, in cadrul evenimentului, participanții pot lua parte la 3 workshop-uri inedite, in colaborare cu ARAS, Accept România și Girl Up. Link-ul pentru inscriere se poate gasi pe pagina de Instagram @interactcismigiu, in bio.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite atat pe paginile de Instagram si Facebook ale Interact Cismigiu, cat si pe site-ul https://interactcismigiu.com/

Îți recomandăm să citești și

Cookies