Adolescent reţinut pentru şantaj, după ce l-a ameninţat cu bătaia pe un băiat, pentru 60 de lei

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
Adolescent reţinut pentru şantaj, după ce l-a ameninţat cu bătaia pe un băiat, pentru 60 de lei

Luni, 16 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un tânăr, în vârstă de 17 ani, imediat după săvârşirea infracţiunii de şantaj.

La data menţionată, în jurul orei 10:45, poliţiştii Secţiei 18 au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că fiul acesteia, în vârstă de 13 ani, a fost abordat de doi tineri necunoscuţi, care i-au cerut suma de 60 de lei, în caz contrar, ameninţând cu exercitarea unor acte de violenţă asupra acestuia.

De asemenea, tinerii i-au solicitat să se întâlnească ulterior, pentru predarea sumei de bani solicitate.

Astfel, s-a procedat la supravegherea acestora, fiind prins, imediat după comiterea faptei, un tânăr asupra căruia, în urma controlului corporal efectuat, a fost găsită suma de 60 de lei, primită de la partea vătămată.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat şi depistat şi cel de-al doilea tânăr, care a participat la exercitarea ameninţărilor asupra victimei, fiind, de asemenea, condus la sediul secţiei.

„Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi ameninţare, cu unul dintre tineri în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies