SMART CITY

Cum se face admiterea la un liceu bilingv din Capitală

În Bucureşti, atât înscrierea, care se va derula între 27-31 mai, cât şi examenul se vor desfăşura la centrele liceelor: Iulia Haşdeu, George Coşbuc, Spiru Haret, I.L. Caragiale, Sfântul Sava, Nicolae Iorga şi Elena Cuza, scrie adevărul.ro.

Elevii claselor a VIII -a care vor să participe la probele de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă straină pentru liceele care au clase cu program bilingv trebuie să completeze iniţial o cerere tip pentru eliberarea unei anexe la fişa de înscriere, care se depune la şcoala unde învaţă fiecare elev.

Între 1-3 iunie, absolvenţii cursurilor gimnaziale vor susţine două probe, una orală şi una scrisă. Subiectele de la probele de admitere sunt realizate de o comisie judeţeană formată din profesori de specialitate şi sunt aprobate de inspectorat.

Proba de la oral constă în descrierea unei imagini sau citirea unui text şi răspuns la patru întrebări de pe biletul extras. Potrivit profesorilor care pregătesc copiii pentru aceste probe elevii trebuie să stăpânească foarte bine gramatica şi să aibă un limbaj bogat, să fie expresivi, să vorbească fluent şi să aibă un accent din care să se înţeleagă ceea ce spun.

La proba scrisă, candidaţii vor rezolva exerciţii de gramatică de corectare sau de alegere multiplă, care trebuie rezolvate într-o oră. Nota la proba scrisă constituie 70% din media de la examenul de verificare a cunoştinţelor de limbă străină, iar 30% din medie o reprezintă proba orală.

Rezultatele la admiterea în liceele bilingve se afişează pe 3 iunie şi în aceeaşi zi se depun şi contestaţiile, iar rezultatele finale se afişează pe 4 iunie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button