ADMITEREA LA FACULTATE 2013: Care este cea mai căutată facultate, cu concurența de peste 90 pe loc

de:
22 iul. 2013
0 Afișari
ADMITEREA LA FACULTATE 2013: Care este cea mai căutată facultate, cu concurența de peste 90 pe loc

Cele mai căutate şcoli în această sesiune sunt Facultatea de Administraţie şi Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai căutată specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) şi Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializările Hidrologie şi Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritorială (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucureşti (16,09 cand./loc) şi Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (7,90 cand./loc), urmată de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (7,82 cand./loc). La aceasta din urmă, cea mai căutată specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt şi cele mai puţine locuri – 10. La majoritatea specializărilor pe o limbă străină sunt câte 14 locuri de la buget, iar cele mai căutate sunt: Italiană (15,78 cand./loc), Rusă (14,35 cand./loc), Portugheză (13,78 cand./loc), Japoneză (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Arabă (7,71 cand./loc), Neogreacă (7,28 cand./loc), informează Mediafax.

În continuare, în topul celor mai căutate facultăţi din Universitate sunt: Facultatea de Ştiinţe Politice (6,50 cand./loc), cu cele mai căutate specializări – Studii de securitate (9,73 cand./loc) şi Ştiinţe politice (8,21 cand./loc), Facultatea de Biologie (6,14 cand./loc), Facultatea de Drept (5,34 cand./loc), Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (4,79 cand./loc), Facultatea de Litere (4,77 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Studii europene (7,57 cand./loc), Facultatea de Istorie (4,50 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (8,74 cand./loc), Facultatea de Matematică şi Informatică (4,24 cand./loc) şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (3,98 cand./loc).

Candidaţii care s-au înscris la specializări unde modalitatea de admitere consta într-un examen sau test grilă susţin în această perioadă probele de concurs. Data limită de afişare a rezultatelor este 27 iulie, însă unele facultăţi – de Administraţie, Fizică şi Sociologie – au afişat deja rezultatele concursului de admitere.

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile de la buget au obligaţia de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la sediul facultăţii (în cazul în care nu au depus-o la înscriere). Candidaţii admişi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat în original, în termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de următorul candidat de pe listă.

După afişarea rezultatelor, dacă forma de finanţare a viitorului student este la taxă sau a fost admis la forme de învăţământ precum IFR (frecvenţă redusă) sau ID (la distanţă), aceştia trebuie să anexeze la dosar şi chitanţa care să ateste achitarea taxei de studii în cuantumul stabilit de facultate.

Majoritatea facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti (cu excepţia Facultăţilor de Biologie, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Sociologie şi Asistenţă Socială) organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licenţă şi în luna septembrie 2013, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna iulie 2013 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).

Facultatea de Drept va organiza concurs de admitere în sesiunea Septembrie 2013 doar pentru forma de învăţământ la distanţă (ID).

Înscrierile la admitere pentru sesiunea septembrie 2013 se fac în perioada 3 – 10 septembrie, iar examenele au loc între 12 şi 16 septembrie. Data limită de afişare a rezultatelor este 21 septembrie.

Cookies