SMART CITY

Admiterea în licee 2013: Pe ce licee se bat cei mai buni elevi din București

La 15 ani, Ioana, olimpică la română, vorbeste cu responsabilitate despre viitor. Fata ar vrea, din toamna, sa studieze la colegiul national Gheorghe Lazar din Bucuresti.

”Am asteptari mari de la viitorul meu liceu mai ales ca am invatat atat de mult pana acum ca sa intru intr-un liceu foarte bun, ca sa am parte de profesori care sa ma indrume si de un colectiv bun.”

Maria e pasionata de limbi straine. Stapaneste foarte bine engleza si franceza si de cateva luni face cursuri de japoneaza. Crede ca liceele ar putea veni cu oferte mai atragatoare.

”As fi deschisa sa invat orice. As vrea sa merg in alte tari, sa le vizitez, sa aflu despre cultura lor si sa lucrez acolo”

In Bucuresti, bataia se da pe locurile de la Mihai Viteazul, Gheorghe Sincai, Sf. Sava, Gheorghe Lazar si Caragiale dar si pentru scoli private precum International School of Bucharest, Scoala Americana, Complexul Educational Lauder Reut sau Britisch School.

Parintii care vor si isi permit sa investeasca in educatia copiilor pot opta pentru liceele particulare. Aici in taxa de scolarizare sunt incluse si diferite cluburi speciale cum ar fi de business, media sau dezvoltare personala, informează Protv.

In liceele private, taxele pleaca de la 500 de euro si pot depasi 7000 de euro pe an. 

Dar nu toti elevii isi doresc scoli inalte. Adrian, de exemplu, nu vrea sa aiba diplome, ci sa invete o meserie.

”Si cu facultate si fara facultate tot somer esti in ziua de azi. Bucatar sau ospatar. Am vazut la unchiul meu si imi place”

Pentru cei ca el invatamantul profesional vine cu noi specializari. La Dimitrie Leonida spre exemplu, din septembrie copiii vor invata sa fie sudori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button