Utile

Admitere online la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC). Câte locuri sunt la buget și taxă pentru 2021

Admiterea pentru studiile de licență și master la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) va fi organizată online și se va desfășura în luna iulie 2021. Anul acesta sunt disponibile 130 de locuri la buget, la concursul de admitere nivel licență, și 145 de locuri la buget pentru programele de master, potrivit FJSC.

Pentru studiile de licență, candidații vor fi selectați prin eseu depus online, media de la bacalaureat, proba de bac la limba română și notele la limba străină studiată în liceu.

Candidații la programele de master ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), Universitatea din București, sunt așteptați la înscriere în perioada 5-18 iulie 202.

Admitere online pentru studii de licență în iulie 2021 la FJSC

Potrivit unui comunicat transmis de Facultatea de Jurnalism si ȘtiințeleComunicării (FJSC), din cadrul Universității din București, anul acesta, sunt scoase la concursul de admitere nivel licență, din luna iulie, 130 de locuri la buget (Învățământ cu frecvență-IF).

Astfel, sunt: 48 locuri la buget la specializarea Jurnalism, 47 locuri la Comunicare și Relații publice și 35 locuri la Publicitate. La învățământul cu frecvență (IF), FJSC anunță scoaterea la concursul de admitere a 195 de locuri la taxă, astfel: 73 locuri cu taxă la Comunicare și Relații publice-IF, 82 de locuri cu taxă la Jurnalism-IF și 40 de locuri cu taxă la Publicitate-IF.

Decanul Facultății de Jurnalism, din cadrul Universității din București, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat faptul că “în perioada pandemiei un număr tot mai mare de candidați s-au arătat interesați de cursurile noastre online la Învățământ la Distanță – ID, astfel că anul acesta vom scoate la concurs la nivel licență – ID un număr de 175 de locuri”.

Astfel, la specializarea licență Comunicare și Relații publice-ID vor fi: 75 locuri, la specializarea licență Jurnalism-ID: 50 locuri, iar la specializarea licență Publicitate-ID: 50 locuri.

Decanul FJSC, Antonio Momoc, a adăugat că „anul acesta concursul de admitere din iulie va avea loc online chiar dacă de la 1 octombrie facultatea se pregătește să își primească studenții la cursuri în săli de laborator și amfiteatre. Candidații se vor înscrie în concurs pe platforma facultății folosind o adresă de email de Gmail într-un proces cât mai ușor accesibil și mai debirocratizat.”

Înscrierea cadidaților la concursul de admitere va avea loc online, în perioada 5-12 iulie 2021

Pentru înscriere candidații trebuie să-și creeze cont de e-mail pe domeniul GMAIL.COM, dacă nu au deja una de acest tip. Apoi, vor urca pe platformă, scanate sau fotografiate, toate documentele necesare admiterii (diplomele de studii, adeverințele, chitanțe etc), inclusiv eseul motivațional.

Candidații vor fi selectați prin eseu depus online, media de la bacalaureat, proba de bac la limba română și notele la limba străină studiată în liceu

Nota de la admitere se compune anul acesta după formulă:

40% din notă – eseul motivațional (o pagină A4, eseu depus online în format PDF)
20% – media generală obținută la examenul de bacalaureat
20% – nota la proba scrisă la Limba și literatura română de la examenul de bacalaureat
20% – media obținută la prima limba străină pe parcursul anilor de studii din liceu.
Candidaţii care nu obţin minim nota 5 la eseul motivaţional sunt declaraţi respinși.

Subiectele pentru redactarea eseului pentru fiecare specializare au fost publicate pe site-ul http://www.fjsc.unibuc.ro/anunturi/anunturi-admitere-licenta/informatiiadmitere2021.

„Eseul conține elemente de narațiune, descriere și argumentare și testează calitățile, talentul, creativitatea și potențialulul profesional al candidaților în domeniul științelor comunicării, relațiilor publice, publicității și al jurnalismului”, potrivit prodecanului FJSC, conf. dr. Romina Surugiu.

Taxa de înscriere pentru licență la FJSC în iulie 2021

FJSC a anunțat TAXA DE ÎNSCRIERE la concursul pentru studiile universitare de licență:

Înscrierea pentru : – 1 specializare – 200 de lei,
– 2 specializări – 300 de lei,
– 3 specializări – 400 de lei.

Taxa de școlarizare aferentă anului universitar 2021-2022 pentru studii universitare de licență și studii universitare de master – 3500 de lei/an, pentru IF și ID.

Admitere pentru master în iulie 2021 la FJSC

Candidații la programele de master ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), Universitatea din București, sunt așteptați la înscriere în perioada 5-18 iulie 202. Înscrierea la concursul de admitere la master are loc online, pe site-ul facultății fjsc.unibuc.ro.

Facultatatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) oferă absolvenților de facultate 11 programe de master pentru aprofundarea studiilor în jurnalism, comunicare, relații publice și publicitate. Anul acesta la pogramele de master (Învățământ cu Frecvență – IF), FJSC scoate 145 de locuri la buget:

Programe de master în domeniul științele comunicării, relații publice și publicitate: Campanii de comunicare în publicitate și relații publice; Comunicare și resurse umane; Jurnalism și comunicare politică, Modă, publicitate, consum, Advertising and Digital Communication (cu predare în limba engleză); Cercetare aplicativă în Științele comunicării.

Programe de master în jurnalism: Jurnalism Tematic, Managementul instituțiilor mass-media, Producție multimedia și audio-video, Médias, développement et société (cu predare în limba franceză); Istoria ideilor, mentalităților și culturii de masă (sec. XIX-XXI) (în colaborare cu Facultatea de Istorie).

Din această toamnă, FJSC lansează programul de masterat Modă, Publicitate, Consum.

Taxa de înscriere pentru studiile universitare de master: taxa este 200 de lei pentru înscrierea la una sau mai multe programe de master (maximum 3).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button