SMART CITY

ADMITERE LICEU 2015: Ierarhia elevilor, după Evaluarea Naţională, va fi publicată azi pe EDU.RO

ADMITERE LICEU 2015: Ierarhia elevilor, după Evaluarea Naţională, va fi publicată în această seară pe edu.ro. În funcţie de aceste liste, elevii trebuie să completeze în perioada 3-7 iulie fişele cu opţiunile pentru înscrierea la liceu, scrie adevarul.ro.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, potrivit metodologiei de admitere la liceu.

ADMITERE LICEU 2015: Anul acesta, la fel ca anul trecut, media de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75%, iar media generală din gimnaziu contează în proporţie de 25%.

ADMITERE LICEU 2015: CALENDARUL ADMITERII LA LICEU ÎN SESIUNEA IULIE 2015

În perioada 3 – 7 iulie 2015 are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe se face la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea.

Tot în perioada 3 – 7 iulie 2015 are loc introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere.

Între 4 şi 8 iulie 2015 se face verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator

9 iulie 2015 este termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată. Predarea se face de către comisia din centrul de înscriere a fişelor de opţiuni originale la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti

ADMITERE LICEU 2015: Pe 10 iulie 2015 are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere

În perioada 11 – 12 iulie 2015 se face verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti şi transmiterea modificărilor la comisia naţională

Pe 13 iulie 2015 se face corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor.

Pe 14 iulie 2015 este programată repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2015.

Pe 15 iulie 2015 se afişează în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi se face în acea unitate.

ADMITERE LICEU 2015: Ultima etapă, care are loc în perioada 16 iulie -24 iulie 2015, prevede depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button