ADMITERE FACULTATE BUCUREŞTI 2019. Peste 18.400 de locuri, oferite de Universitatea Bucureşti

de:
08 iul. 2019
0 Afișari
ADMITERE FACULTATE BUCUREŞTI 2019. Peste 18.400 de locuri, oferite de Universitatea Bucureşti

Sesiunea de admitere la Universitatea din Bucureşti, pentru ciclurile de licenţă şi master, a început luni şi se va desfăşura până în 30 iulie, la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Pentru admiterea la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget şi alte aproape 6.200 de locuri la taxă.

Pentru studii de master, Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 7.900 de locuri, dintre care 2.950 de locuri la buget şi alte peste 4.900 de locuri la taxă.

Reprezentanţii universităţii precizează că fiecare facultate a decis care este forma de concurs care stă la baza admiterii. Astfel, unele au optat pentru admitere pe bază de examen, alte pentru admitere pe baza mediei de bacalaureat şi eseu motivaţional, altele pentru admitere pe baza unei formule mixte şi restul pentru admitere pe baza mediei de la bacalaureat.

Pentru candidaţii la admiterea din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă facilităţi precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar şi acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Absolvenţii de liceu pot achita taxa de înscriere online, care completează modalităţile tradiţionale de plată: prin numerar, la casieriile facultăţilor Universităţii din Bucureşti sau prin ordin de plată. Cei care optează pentru achitarea online a taxei de înscriere vor include în dosarul de înscriere, alături de celelalte acte necesare, dovada confirmării plăţii, primită pe e-mail.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăţilor Universităţii din Bucureşti, dar şi online la facultăţile de Drept, Filosofie, Matematică şi Informatică şi Ştiinţe Politice, pe site-urile acestora.

Pentru al treilea an consecutiv, Universitatea Bucureşti oferă cazare gratuită candidaţilor în perioada admiterii, în căminul Grozăveşti B, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia, în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

Ultimele rezultate ale examenelor de admitere se vor afişa în 31 iulie.

 

Cookies