ADMITERE FACULTATE 2015. Care sunt cele mai căutate facultăţi de la Universitatea Bucureşti

de:
17 iul. 2015
0 Afișari
ADMITERE FACULTATE 2015. Care sunt cele mai căutate facultăţi de la Universitatea Bucureşti

ADMITERE FACULTATE 2015Înscrierile la facultate au început şi deja se conturează preferinţele absolvenţilor de liceu în materie de învăţământ superior. Printre cele mai căutate specializări de la Universitatea din Bucureşti se numără Jurnalismul, Informatica, Geografia, Limbile Străine, Electronica, Medicina şi Finanţe-bănci sunt şi anul acesta specializările cele mai căutate de către tinerii care se înscriu la facultate în această perioadă. Însă, facultăţile de Geografie, Jurnalism şi Limbi Străine sunt cele mai populare în rândul tinerilor care dau admiterea anul acesta, potrivit adevarul.ro.

Oficiali din cadrul universităţii susţin că şi facultăţile de Chimie, Fizică şi Matematică şi Informatică au devenit mai atrăgătoare în ochii tinerilor. În ceea ce priveşte universităţile tehnice şi cele cu profil economic, Informatica este pe primul loc. Astfel, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, până joi la prânz erau în jur de doi candidaţi pe loc, adică peste 1.100 de candidaţi pe cele 740 de locuri, dintre care 540 la buget. „Bătaia, desigur, este de fapt pe locurile de la buget”, spun reprezentanţii universităţii.

ADMITERE FACULTATE 2015La Academia de Studii Economie, Facultatea de Cibernetică, adică echivalentul Automaticii de la Politehnică sau al Informaticii de la Universitatea Bucureşti, erau nu mai puţin de patru candidaţi pe loc, joi la prânz. În total, ASE are peste 7.200 de candidaţi pe cele 5.200 de locuri câte au scos la concurs. În ceea ce priveşte cifrele de la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti, acestea nu au putut fi obţinute. Din câte se pare, Geografia şi Limbile Străine sunt la mare căutare şi anul acesta, Geografia având, până joi, aproximativ doi candidaţi pe loc, adică 820 de înscrişi pe 390 de locuri. Doar Facultatea de Jurnalism şi-a publicat bilanţul înscrierilor pe site, iar joi erau 4 candidaţi pe loc.

ADMITERE FACULTATE 2015Mai exact, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) a scos la concurs 475 de locuri, dintre care 130 sunt numai pentru specializarea Jurnalism. „Cred că tinerii vin în primul rând pentru «brand». Celelalte facultăţi de jurnalism şi-au pierdut din cotă de-a lungul anilor. De asemenea, este şi o fascinaţie, o mitologiei a profesiei de jurnalist, iar facultatea îi pregăteşte pe tineri pentru mai multe domenii legate de comunicare, nu numai jurnalism, învaţă în primul rând să medieze, să comunice, ceea ce este valabil în orice domeniu. Ce le recomand tinerilor este să fie pregătiţi pentru o viaţă dură, meseria nu este plictisitoare, dar nu este nici uşoară”, a explicat profesorul Mihai Coman, conducătorul şcolii doctorale de la FJSC şi fost decan al facultăţii. Mai mult pe adevarul.ro.

Cookies