SMART CITY

ADMITERE FACULTATE 2013: Introducerea examenul de admitere a micșorat numărul de înscrieri la ASE

După asaltul a circa 8.000 de candidaţi în anii trecuţi, concurenţa este incredibil de mică în 2013 – doar 0,65 candidaţi pe loc (la locurile de la buget şi cele cu taxă) şi de 1,25 candidaţi pe loc (doar pentru locurile subvenţionate), informează Realitatea.net. Anul trecut, concurenţa pe locurile de la buget a fost foarte mare în multe facultăţi- aproximativ 10-12 candidaţi pe un loc, fapt care a făcut ca ASE să suplimenteze cu încă 800 de locuri la taxă.

Astfel, număr foarte mare de locuri cu taxă riscă să rămână neocupate.

Pentru cele 2.683 locuri la buget şi-au exprimat prima opţiune 3.130 de candidaţi. Mai sunt însă 2.518 locuri cu taxă care ar urma să fie ocupate de candidaţii care nu trec examenul pentru locurile la buget (doar 229 de absolvenţi s-au înscris din start pentru plată).

În 5 facultăţi din ASE numărul candidaţilor înscrişi nu acoperă nici măcar locurile de la buget: La Facultatea de Management sunt 277 locuri subvenţionate şi doar 235 candidaţi înscrişi – (mai există şi 355 de locuri cu taxă, pentru cine?!)

La Facultatea de Economie sunt 201 de locuri subvenţionate şi doar 105 candidaţi. La Economie agroalimentară şi a mediului doar 79 de candidaţi s-au înscris pe 202 locuri de la buget (mai sunt 55 de locuri cu taxă). La Administraţie şi management public 82 de tineri candidează pentru 145 de locuri subvenţionate.

Cea mai mare concurenţă pe locurile de la buget se înregistrează anul acesta la Cibernetică, statistică şi informatică economică- aici 2,4 candidaţi se bat pe fiecare loc subvenţionat.

La Contabilitate, concurenţa este de 1,9 candidaţi pe locurile fără taxă, iar la Finanţe, bănci de 1,8 candidaţi pe loc. La celebra Facultate de Relaţii Economice Internaţionale concurenţa este de doar 1,2 pe loc.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button