SMART CITY

ADMITERE 2013: Care au fost cele mai mici medii de intrare la universităţile din Bucureşti

În prima sesiune de admitere din acest an, la mai multe universităţi din Bucureşti s-a intrat cu medii mici de admitere pe locurile fără taxă. Potrivit reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ superior, această situaţie este frecvent întâlnită la specializările cu concurenţă redusă. De exemplu, la Facultatea de Management de la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti s-a putut intra la buget şi cu 5,00. Reprezentanţii universităţii, citaţi de adevărul.ro, spun că „întotdeauna au fost facultăţi în cadrul ASE unde s-a intrat cu medii de 5-6″, deci nu ar fi nimic deosebit anul acesta, cu excepţia faptului că, faţă de ultimii doi ani, candidaţii au intrat şi pe bază de examen de admitere, nu numai cu media de la Bac.

Totuşi, anul trecut, când la Facultatea de Management de la ASE concursul a fost numai pe bază de dosar, cea mai mică medie a fost 8,75. În 2010, ultimul an în care s-a dat examen de admitere la ASE, la aceeaşi facultate s-a intrat cu 6,11. Contrastul este şi mai evident la Administraţie şi Management, unde s-a intrat cu 5,02 anul acesta şi cu 7,69 în 2010. Totuşi, reprezentanţii universităţii sunt optimişti şi spun că „partea pozitivă este că mediile arată mult mai bine nivelul candidaţilor ca potenţiali studenţi la ASE”.

Dacă la ASE, ultimele medii de admitere au fost între 5 şi 6, ultima medie de admitere la Facultatea de Geografie a fost 9,09, la specializarea Geografia Mediului, iar la cel mai căutat domeniu, Meteorologie şi Hidrologie, cu 18 candidaţi pe loc, ultima medie a fost 9,37. De asemenea, trei olimpici au ocupat primele locuri de la specializările Geografie, Geografia Turismului şi Planificare Teritorială, urmaţi de candidaţii cu mediile de 10. Decanul Facultăţii de Geografie, Conf. Univ. Dr. Laura Comănescu, spune că „nu se observă nicio schimbare în ultimii doi ani la mediile de intrare”. Totuşi, acum patru-cinci ani, mediile de admitere erau şi mai mari fiindcă examenul era un test-grilă simplu.

La Facultatea de Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila”, unde au fost aproape 10 candidaţi pe loc, cea mai mică medie de intrare la buget a fost 9,00. De asemenea, 28 de candidaţi olimpici, cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale, au fost admişi fără susţinerea testului grilă. Pentru locurile bugetate, ultima nota la Facultatea de Medicină a fost 7,00, însă, peste 100 de candidaţi de la Medicină generală s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele de la admitere şi au protestat, vineri, la sediul UMF „Carol Davila”, susţinând că o parte din exerciţiile din testul-grilă ar fi fost greşite.

Cele mai mici medii de admitere la universităţile din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Fizică – 5,95

Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Inginerie Energetică – 5,22

SNSPA, Facultatea de Ştiinţe Politice – 5,80

ASE, Facultatea de Management – 5,00

UMF „Carol Davila”, Facultatea de Medicină Generală – 7,00


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button