Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului îm care au murit doi angajaţi

de:
30 ian. 2018
0 Afișari
Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului îm care au murit doi angajaţi

Răzvan Niţu a fost ales în iunie anul trecut, de către consilierii generali, administrator special al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), după ce Sorin Chiriţă a devenit city manager în urma concursului organizat de Primăria Capitalei.

Luni seară, doi angajaţi ai RADET care lucrau în subteran pentru remedierea unei avarii la o conductă din Complexul studenţesc Leu au fost surprinşi în canal după ce ţeava s-a fisurat.

Unul dintre ei a reuşit să iasă la suprafaţă, dar a suferit arsuri pe o suprafaţă mare din corp, iar cel de-al doilea a fost prins în subteran şi a fost scos decedat, după câteva ore. El rămăsese blocat între ţevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar, unde a murit marţi.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă în urma acestui accident.

 

Cookies