Administratorul Google Workspace – ce permisiuni deține? Cine ar trebui să primească această funcție? (P)

07 sept. 2022
19 Afișari
Administratorul Google Workspace - ce permisiuni deține? Cine ar trebui să primească această funcție? (P)
Administratorul Google Workspace - ce permisiuni deține? Cine ar trebui să primească această funcție?

Google Workspace este o suită de aplicații integrate și, în același timp, un spațiu virtual de management pentru afacerea și angajații tăi. În Workspace, vei găsi diferite instrumente, aplicații și niveluri de acces la ele, cu fiecare dintre ele necesitând un rol special și eforturi de administrare diferite.

În mod natural, vei avea nevoie și de o echipă administrativă care să fie responsabilă pentru acest tip de sarcini. Pentru asta există rolurile de administrator și super administrator ai suitei Google Workspace, delegați drept responsabili pentru folosirea serviciilor Google în cadrul organizației. Află cum să asignezi astfel de funcții și ce permisiuni le poți angajaților din consola administrativă Workspace.

Care sunt tipurile de administratori Google Workspace?

Pentru a distribui responsabilitățile și permisiunile de administrator al platformei în cadrul companiei, poți selecta orice utilizator deja creat în Workspace. La repartizarea acestor sarcini, poți transforma unul sau mai mulți utilizatori în:

  • Administrator Google Workspace: pentru responsabilități precum gestionarea utilizatorilor, grupurilor sau a serviciilor. Acești utilizatori privilegiați au acces nu doar la consolă, ci și la API-ul Admin și alte operațiuni de ordin administrativ. Pentru fiecare administrator se pot asigna diferite feluri de acces în funcție de rolul acestuia în companie.
  • Super administrator Google Workspace: așa cum implică și numele, acesta este cel mai puternic rol administrativ din întregul domeniu, similar cu un lider pentru echipa admin. Un super administrator are acces la absolut toate setările din consolă și poate gestiona toate aspectele cloud ale domeniului – creare de alte roluri, resetarea de parole pentru echipa admin, facturare, securitate, management de licențe Google Workspace și altele.

Delegarea unui administrator sau super administrator pentru platforma Workspace a organizației tale este o sarcină importantă. Află mai multe despre aceste roluri și primește consiliere în alegerea echipei tale admin din partea specialiștilor cloud FOTC, companie parteneră Google în România și alte opt țări din centrul și estul Europei.

Ce poate face un administrator Google Workspace?

Pentru a înțelege mai bine rolul unui administrator în platforma Workspace, găsești mai jos câteva dintre permisiunile și responsabilitățile unui astfel de rol:

  • Acces primar în consola admin.google.com
  • Configurarea și gestionarea tuturor setărilor ce țin de domeniul Workspace
  • Administrarea utilizatorilor, grupurilor și accesului la servicii
  • Garanția securității domeniului Google Workspace pe toate dispozitivele, inclusiv cele mobile (Google Workspace pe iOS sau Android)

Cui ar trebui să îi delegi rolul de administrator Google Workspace?

Instinctiv, acest rol revine echipei de IT sau consultanților IT externi cu care compania ta colaborează. Dacă ești un antreprenor la început de drum cu o echipă mică, rolul de administrator ar trebui să îți revină ție pentru a avea un mai bun control asupra angajaților și modul în care aceștia folosesc platforma.

Ține minte că nu este necesar ca acest rol să fie atribuit doar unei persoane tehnice, ci poate fi asignat și altor angajați precum manageri sau asistenți de birou.

Află mai multe despre cât de vital este rolul de administrator Google Workspace

FOTC este o companie parteneră Google din 2014, cu zeci de ingineri cloud certificați, familiarizați cu toate produsele Workspace. Descoperă cât de multă putere deține un administrator Workspace și cum poți garanta securitatea firmei cu un astfel de rol direct de la specialiștii noștri. Vrei să afli mai multe? Vizitează-ne și cere o consultare gratuită la fotc.com/ro.

Cookies