Administraţie publică pusă în practică în S5. Piedone spune că și-a mutat biroul pe străzile din sector

07 mai 2021
112 Afișari
Administraţie publică pusă în practică în S5. Piedone spune că și-a mutat biroul pe străzile din sector

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a efectuat o nouă vizită de lucru în mai multe locaţii din sector, pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cetăţenii şi care i-au fost aduse la cunoştinţă de către aceştia, dar şi pentru a verifica stadiul lucrărilor începute în zilele anterioare, se arată într-un comunicat.

Prima locaţie vizitată a fost mini-parcul Dumitru Teodoru, situat pe Şoseaua Viilor. Aici a fost dispusă reabilitarea în întregime a parcului: toaletarea spaţiului verde, înlocuirea plăcilor de tartan, a băncilor, precum şi reabilitarea spaţiului de joacă pentru copii. De asemenea, edilul a cerut şi reabilitarea totală a intersecţiei din zonă şi plantarea de copaci în alveolele goale.

Spațiile verzi, problematice în Sectorul 5

Următoarea oprire a primarului şi a echipei acestuia a fost pe strada Tudor Vladimirescu, unde Cristian Popescu Piedone a constatat nepăsarea autorităţilor centrale, mai exact a Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, vis a vis de spaţiile verzi. De precizat este faptul că pentru a întreţine spaţiile verzi din zonă, această instituţie centrală este plătită din bugetul Sectorului 5.

S-a mers apoi în Parcul Romniceanu, care se afla într-o stare avansată de degradare, din cauza lucrărilor începute, dar neterminate de către administraţia precedentă. S-a dispus începerea de urgenţă a lucrărilor de reabilitare a parcului, pentru ca acesta să poată fi inaugurat şi dat în folosinţă cetăţenilor începând cu data de 1 iunie. Totodată, Primarul Sectorului 5 a solicitat ca toate străzile care înconjoară parcul să fie reabilitate.

Piedone spune că și-a mutat biroul în stradă

„Aşa cum am promis, mi-am mutat biroul pe stradă, printre cetăţeni, pentru a mă asigura că totul se desfăşoară aşa cum trebuie, că lucrările începute sunt în grafic şi că oamenii din subordine îşi fac treaba într-un mod eficient. Administraţia publică nu se face stând într-un birou confortabil, ci direct pe stradă, printre locuitorii din sector.

La teorie suntem buni cu toţii, dar pentru a moderniza un sector care a fost ignorat ani buni trebuie să trecem la practică. Nu este suficient să dau dispoziţii, este necesar să fac şi ce îşi doresc cei care m-au ales şi ce îmi place cel mai mult: să mă implic total pentru dezvoltarea Sectorului 5, să stau de vorbă cu oamenii şi să rezolvăm problemele pe loc.

Fac încă o dată apel la toţi cetăţenii sectorului, să sesizeze Poliţia Locală când sunt martori ai actelor de vandalism sau când văd persoane care depozitează ilegal deşeuri. Am nevoie de ajutorul vostru în acest sens, pentru că lucrurile bune le putem face doar împreună şi pentru că îmi doresc ca realizările care se fac să se păstreze şi să ne putem bucura cu toţii de ele.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Vizita de lucru pe raza sectorului nu s-a limitat la zonele prezentate mai sus. Celelalte probleme sesizate de Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone vor fi aduse în atenţia publică sâmbătă, 08 mai 2021, la ora 12.00.

Cookies