Administraţia Străzilor vrea să cumpere indicatoare rutiere de 2 milioane de euro

Administraţia Străzilor vrea să cumpere indicatoare rutiere de 2 milioane de euro

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată municipalităţii, va plăti 8,9 milioane lei (2 milioane de euro) pentru aproximativ 3.000 de indicatoare rutiere şi panouri de informare. Astfel, instituţia va cumpăra 1.114 indicatoare rutiere, 146 de panouri de orientare pentru presemnalizarea direcţiilor de mers, 1.721 de indicatoare de orientare turistică pietonală, dar şi 44 de indicatoare proprii pentru obiective turistice. La acestea se adaugă şi 177 de stâlpi pentru susţinerea indicatoarelor pietonale sau 239 de suporturi pentru stâlpi dubli necesari susţinerii panourilor de presemnalizare.

Potrivit municipalităţii, scopul acestei investiţii este de a „creşte fluenţa traficului rutier şi pietonal în Municipiul Bucureşti şi pentru reducerea numărului de accidente şi ambuteiaje, dar şi pentru scăderea poluării datorate staţionării prelungite a vehiculelor la traversarea intersecţiilor”. Durata de realizare a acestei investiţii este de şase luni.

Această investiţie va trebui însă mai întâi aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrărilor de semnalizare verticală în Bucureşti va fi supus votului consilierilor generali în şedinţa de joi.

Limitatoare de viteză şi separatoare de sensuri de 4,8 milioane euro

La începutul lunii mai, Administraţia Străzilor anunţa că vrea să încheie un acord-cadru pentru Proiectarea şi execuţia unor lucrări de semnalizare orizontală (marcaje rutiere) şi verticală (indicatoare) în valoare de 19 milioane lei (4,8 milioane euro).

Acordul cadru presupune lucrări de proiectare şi de executare covoare antiderapante rosii care vor fi aplicate, în special, în zona şcolilor, dar şi la trecerile de pietoni periculoase. De asemenea, vor fi instalate limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri precum şi indicatoare rutiere de “trecere de pietoni”şi “spital”, echipate cu flash-uri alimentate de panouri fotovoltaice, dar şi marcaje rutiere termoplastice pentru străzile nou reabilitate şi pentru parcări, anunţă Administraţia Străzilor, instituţie subordonată municipalităţii.

“În baza documentului şi doar în funcţie de necesitaţi (avize Comisia Tehnică de Circulaţie) şi de bugetul aprobat, autoritatea contractantă va semna contracte subsecvente”, spun reprezentaníi Administraţiei Străzilor.