Blonda de la străzi cheltuieşte 740.000 euro doar pentru supervizarea unor lucrări

de:
08 mai 2012
0 afișări
Blonda de la străzi cheltuieşte 740.000 euro doar pentru supervizarea unor lucrări

Administraţia Străzilor a atribuit două contracte de “supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor de reabilitare sistem rutier şi lucrări edilitare”. Primul contract, ce implică un pachet de 41 de străzi şi străduţe, cu o valoare de 1,77 milioane lei (405.000 euro) a fost atribuit Asocierii TPF Planege Consultores de Engenharia e Gestao SA& SC Kappa Architects& Engineers SRL. Al doilea contract, ce vizează reabilitarea a 42 de străduţe are o valoare de 1,47 milioane lei (340.000 euro). Câştigătorul contractului a fost desemnat SC POYRY ROMANIA SRL.

Conform celor două contracte, consultanţii vor trebui să se ocupe cu verificarea autorizaţiei de construire sau analizarea şi aprobarea propunerilor constructorului referitoare la traficul şi la siguranţa publicului şi a personalului muncitor pe şantier. Tot printre responsabilităţile supervizorului vor fi şi notarea informaţiilor relevante referitoare la condiţiile meteorologice, defectarea unor echipamente şi orice alţi factori, obişnuiţi sau speciali, care pot afecta progresul lucrărilor, monitorizarea contractului de lucrări sau verificarea situaţiilor lunare de plată ale constructorului.

Tot, supervizorul se va ocupa cu inspecţia lucrărilor pentru a se asigura respectarea contractului. Astfel, el va putea cere înlăturarea lucrărilor necorespunzătoare şi va urmări realizarea lucrărilor de remediere a defecţiunilor, admiţând la plată numai lucrările corespunzătoare din punct de vedere cantitativ.

Durata totală a contractelor va fi de 60 de luni din care 12 luni pentru supervizarea proiectării şi execuţiei lucrărilor şi 48 luni pentru supervizarea lucrărilor pe perioada de notificare a defectelor.

Cookies