LA MINE-N CARTIER

Administraţia Pieţelor Sector 3, în vizorul poliţiştilor

Directorul Administrației Piețelor Sector 3, Andrei Rona, a explicat că anchetatorii sunt în sediul instituției. „Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă. Nu știu ce caută”, a precizat acesta pentru EVZ. 

„Este vorba de contracte încheiate ilegal prin subevaluarea valorii acestora pentru a fi atribuite direct. Ori, valoarea reală a lucrărilor era mult mai mare şi trebuia să se organizeze licitaţii”, spun sursele EVZ. În fapt, au fost trecute în acte sume mai mici de de 10-15.000 de euro,deşi valoarea lucrărilor era mai mare şi s-au dat contractile unor firme preferenţial.

Vineri dimineaţă, Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pune în executare 22 de autorizaţii de percheziţie şi 15 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţul Brăila.

Acţiunea poliţiştilor şi procurorilor bucureşteni a fost organizată ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită.

Cercetările procurorilor şi ale poliţiştilor bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au stabilit faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2012, mai multe persoane, cu sprijinul unor funcţionari din cadrul unei instituţii publice, ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 1,5 milioane de lei, fără a fi respectate prevederile legale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button