ARHIVA B365

Administrația locală va fi afectată. Florin Melciu trage semnalul de alarmă

La 1 ianuarie 2018 când Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va intra în vigoare, bugetele locale se vor diminua cu până la 30%, din cauza amendamentelor aduse Codului Fiscal.  Astfel ca adminisția locală va rămâne doar cu obligații financiare, nu și cu resurse financiare prin care să realizeze ceea ce își propune.

Ordonanța de urgență modifică şi completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal și prevede următoarele măsuri:

-mutarea CAS de la angajator la salariat cu reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25%,

-splitarea plăţii TVA;

-ridicarea plafonului pentru microîntreprinderi la un milion de euro;

-instituirea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar şi scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei .

Pe de-o parte, Guvernul prezintă măsurile ca fiind benefice, încurajatoare şi chiar creatoare de oportunităţi pentru angajatori, dar de cealaltă parte reprezentanţii mediului de afaceri – întreprinzători, analişti, consultanţi, lideri ai patronatelor sau ai asociaţiilor de investitori – şi politicienii din afara arcului guvernamental le resping în bloc sau în parte, invocând riscuri majore pentru stabilitatea macroeconomică.

Așadar, sper ca până la punea în aplicare a noilor măsuri fiscale, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 să sufere modificări pentru a nu arunca în aer economia României, a declarat Florin Melciu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button