LA MINE-N CARTIER

Administrația Domeniului Public Sector 5 vrea să defrișeze/toaleteze 7.000 de arbori

Potrivit anunțului publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Administrația Domeniului Public Sector 5 vrea să atribuie prin licitație deschisă un contract în valoare de 3.893.724 lei cu TVA (3.140.100 lei fără TVA) pentru toaletarea arborilor de pe raza Sectorului 5, conform avizelor emise de Primăria Municipiului București-Direcția de Mediu.

Contractul presupune servicii de toaletare/defrișare pentru un număr de 6978 arbori, împărțiți în 5 loturi astfel:

Lot 1: 1396 pomi (628.200 lei fără TVA),

Lot 2: 1451 pomi (652.950 lei fără TVA),

Lot 3: 1373 pomi (617.850 lei fără TVA),

Lot 4: 1361 pomi (612.450 lei fără TVA),

Lot 5: 1397 pomi (628.650 lei fără TVA).

Lucrările constau în reducerea volumului coronamentelor, aplicarea lucrărilor de echilibru în vederea eliminării riscului de frângere și prăbușire a ramurilor, eliminarea ramurilor uzate sau, după caz, defrișarea conform avizelor emise de Primăria Municipiului București-Direcția de Mediu.

Agenții economici interesați trebuie să depună o garanție de participare ce reprezintă 2% din valoarea fiecărui lot pentru care se va înscrie. De asemenea, ofertantul trebuie să prezinte personal adecvat pentru a satisface următoarele posturi: inginer silvic (min. 1), tehnicieni silvici (min. 1), conducători auto (min. 5), drujbist (min. 5), alpiniști utilitari (min. 5) și muncitori necalificați (min. 20).

Mai mult, potrivit anunțului publicat pe SEAP ofertantul are obligația să facă dovada disponibilizării simultane a lucrătorilor în 5 puncte de lucru (5 echipe).

Contractul va fi atribuit având în vedere oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce privește: prețul ofertei – 60%, termenul de prestare (exprimat în zile/100 arbori toaletați) – 30% și termenul de intervenție (în caz de intemperii, exprimat în ore) – 10%.

Potrivit caietului de sarcini, executarea intervențiilor de urgență se face prin înlăturarea arborilor doborâți de furtuni sau interperii în maxim 5 ore de la comunicarea achizitorului, în caz contrar, executantul va suporta daunele produse.

Operatorii economici pot depune ofertele sau cererile de participare până la data de 25 iunie 2015, ora 10:00. 

Activitatea de toaletare a arborilor cuprinde următoarele etape:

Tăieri de corecție – tăierea ramurilor cu o direcție greșită de creștere, a celor care au un punct de intersecție comun, a dreajonilor, reducerea din înălțimea coroanei atât din înălțime, cât și ca diametru, îndepărtarea ramurilor uscate.

Tăieri de egalare – tăierea ramurilor de pe trunchi, până la o anumită înălțime.

Tăieri de regenerare – este tăierea de întinerire, se aplică o singură dată în viața arborelui, și constă în tăieri radicale necesare în următoarele cazuri: pentru arborii mai în vârstă, pentru asigurarea stabilității coronamentului care are tendința să se înalțe sau să se dezvolte haotic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button