Adjunctul de la IPJ Ilfov, retrogradat după cazul studentei japoneze, a fost repus în funcție

de:
23 apr. 2013
0 Afișari
Adjunctul de la IPJ Ilfov, retrogradat după cazul studentei japoneze, a fost repus în funcție

Controlul la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov a fost făcut în perioada 3-27 septembrie 2012, după ce, la 15 august, studenta japoneză Yurika Masuno a fost acostată pe Aeroportul „Henri Coandă” şi ulterior ucisă lângă o pădure din Corbeanca, de un bărbat care, până atunci, mai omorâse două femei şi violase alte şapte, cazuri care figurau cu autor necunoscut, deşi făptaşul, Nicolae Vlad, fusese recunoscut de una dintre femeile violate.

La finalul verificărilor, Corpul de Control al ministrului a întocmit un raport care indica deficienţe manageriale ale şefului IPJ Ilfov, comisarul şef Emanuel Nica, şi adjuncţilor săi, Ionel Lefter, pe linie de poliţie judiciară şi Nicolae Baicu, pe linie de siguranţă publică, informează Mediafax.

Despre comisarul şef Nicolae Baicu s-a anunţat, printr-un comunicat emis de Poliţia Română la data de 25 ianuarie, că a fost „sancţionat cu trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut”, sacţiunea fiind dispusă pentru „deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului”.

Comisarul şef Baicu a contestat, însă, rezultatele controlului la Ministerul Afacerilor Interne, iar contestaţia i-a fost admisă. În aceste condiţii, Nicolae Baicu a reuşit să-şi păstreze funcţia, fiind sancţionat doar cu amânarea în trecerea la gradul profesional următor.

Cookies