Adio, subînchirierile s-au terminat! Spațiile comerciale din Sectorul 6 vor fi închiriate în urma unor licitații publice

20 mart. 2023
180 Afișari
Adio, subînchirierile s-au terminat! Spațiile comerciale din Sectorul 6 vor fi închiriate în urma unor licitații publice
Adio, subînchirierile s-au terminat! Spațiile comerciale din Sectorul 6 vor fi închiriate în urma unor licitații publice | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Primăria din Sectorul 6 a anunțat că, pentru închirierea de spații comerciale aflate în aria administrată, urmează să fie organizate licitații publice.

Regulile aprobate de Consiliul Local S6, în primăvara anului trecut, au scopul de a elimina samsarii de spații comerciale.

Dispar samsarii de spații comerciale din Sectorul 6

Spațiile comerciale disponibile în Sectorul 6 erau închiriate de zeci de ani de mai multe persoane ce profitau de monopolul pe care îl aveau asupra acestora. Respectivele persoane subînchiriau spațiile la prețuri mult mai mari față de cele percepute de către Primăria Sectorului 6.

Pentru a elimina această practică, în primăvara anului trecut Consiliul Local al Sectorului 6 a votat un proiect de hotărâre privind modul în care se pot închiria terenurile și construcțiile puse la dispoziția comercianților.

Cine vrea să aibă un business plătește direct, prin licitație publică deschisă, la Primăria Sectorului 6. La revedere băieților deștepți cu subînchirierile, că erau unii care aveau multe spații comerciale. Luau de la noi bunuri publice și le dădeau mai departe, păstrându-și un profit. De acum, fiecare act de închiriere va trece prin Consiliul Local. Pentru samsarii de spații comerciale este stop-joc! Pentru noi, înseamnă transparență, banii direct în bugetul local și un plus pentru comunitate, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Te-ar mai putea interesa și:

18 licitații sunt organizate în această perioadă

Primăria Sectorului 6 a transmis că în această perioada vor fi organizate 18 licitații publice pentru ocupare spațiilor comerciale vacante.

Toate contractele noi de închiriere sunt întocmite în baza unor reguli stricte. Iată care sunt aceste:

  • Terenul/construcția supuse închirierii sunt scoase la licitație publică,
  • Valoare minimă a chiriei este stabilită în baza unei evaluări realizate de de un evaluator autorizat ANEVAR.
  • Licitația este anunțată, mediatizată și transparentă.
  • Contractele sunt încheiate pe o durată determinată.
  • Subînchirierea duce la anularea contractului.

Prin acest set de reguli PS6 dorește să elimine intermediarii, astfel încât spațiile să fie închiriate la prețul corect, iar banii să ajungă la bugetul local. Sumele obținute vor fi reinvestite în comunitate, anunță Primăria într-un comunicat de presă.

Spațiile sunt destinate atât comercializării de alimente și alte mărfuri, cât și prestării de servicii. Anumite spații pot fi închiriate pentru 2 ani, altele pentru 5. Suprafețele sunt și ele variate, existând spații de:

  • 4 metri pătrați,
  • 5 metri pătrați,
  • 9,45 metri pătrați,
  • 38.74 metri pătrați.

Cel mai mic preț de la care va începe licitația este de 17,7 euro/mp.

În Parcul Crângași vor fi scoase la licitație șapte căsuțe (fiecare având 4 mp). Prețul de pornire al licitației pentru acestea este de 150 euro/lună.

Cei interesați de închirierea unor astfel de spații trebuie să achiziționeze Caietul de Sarcini. Acesta costă 200 de lei, transmite PS6. Ofertele pot fi depuse până la data de 24 aprilie 2023.

Ședința Publică în care vor fi deschise ofertele va avea loc în data de 27 aprilie 2023, la ora 09:00. Ofertele vor fi puse în două plicuri, ambele sigilate.

Cookies