Adio, scaune, bidoane și lăzi de bere! În București, parcarea se rezervă acum cu valiza pusă pe stradă. Model nou inaugurat în centru, în față la Capșa

17 apr. 2024
1985 afișări
Adio, scaune, bidoane și lăzi de bere! În București, parcarea se rezervă acum cu valiza pusă pe stradă. Model nou inaugurat în centru, în față la Capșa
Adio, scaune, bidoane și lăzi de bere! În București, parcarea se rezervă acum cu valiza pusă pe stradă. Model nou inaugurat în centru, în față la Capșa | Sursa foto: Facebook/Ai parcat ca un bou București

În față la Capșa, o valiză rătăcită are un scop important pentru un șofer din Capitală: este indicator de parcare rezervată, chiar lângă Poliția Locală.

Știm cu toții că nu e foarte ușor să găsești un loc de parcare în aglomeratul București. Căutarea unui loc unde să lași mașina poate fi considerată sport național.

Parcare rezervată cu o valiză în centrul Capitalei

În contextul în care orașul e sufocat de mașini, iar parcări nu se găsesc tot timpul, unii recurg la măsuri drastice. Majoritatea bucureștenilor cunosc clasicele metode de rezervare a parcărilor. De la lădițe de bere, la scaune sau bidoane și tomberoane, toți am observat, măcar o dată, un astfel de „indicator”.

De data aceasta, un șofer a decis să folosească un geamantan ca să-și asigure un loc liber în fața Hotelului Capșa. Pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, un bărbat postează poza cu valiza din parcare. Aceasta e însoțită de următoarea  descrierea:

Strada Edgar Quinet – centrul capitalei – Rezervat pentru plătitori cash – Poliția Locală – în față 👏🏻 Mulțumim

Valiza așteaptă cuminte, în ploaie, chiar lângă mașina de poliție. În comentarii, un membru al grupului, menționează că sunt și alte mașini de poliție, pe aceeași stradă, dar sunt abandonate.

Problema locurilor de parcare

Problema cu parcările care sunt ale nimănui, și totuși ale cuiva, este des întâlnită în Capitală. Mulți bucureșteni folosesc diferite obiecte pentru ocuparea locului de parcare, care e atât de important într-un oraș plin de autovehicule.

Se ajunge chiar la certuri, atunci când un loc de parcare pe care un șofer consideră că îl deține este ocupat de o mașină străină.

Recent, o bucureșteancă și-a găsit mașina zgâriată, cu ștergătoarele ridicate, iar capota era plină de ouă sparte și gunoaie. Vecinul ei, care locuiește de mulți ani în acel bloc, și-a însușit o bucată de asfalt. În momentul în care tânăra nu a respectat legea lui nescrisă, a suportat consecințele.

Cookies