Adio, parcare gratuită pentru funcționarii din instituțiile publice din București! Viceprimarul Capitalei: Nimeni nu este mai presus de lege

22 nov. 2022
483 Afișari
Adio, parcare gratuită pentru funcționarii din instituțiile publice din București! Viceprimarul Capitalei: Nimeni nu este mai presus de lege
Adio, parcare gratuită pentru funcționarii din instituțiile publice din București! Viceprimarul Capitalei: Nimeni nu este mai presus de lege. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Începând din anul 2023, instituțiile publice din București nu vor mai beneficia de parcare gratuită în oraș. Anunțul a fost făcut de Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Instituțiile publice din București nu vor mai beneficia de parcare gratuită

Primăria Municipiului București a organizat marți, 22 noiembrie, o dezbatere publică pentru tariful de parcare de 5 lei/oră, dar și pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

În cadrul acesti dezbateri, Viceprimarul Capitalei a declarat că în urmă cu o zi a transmis o circulară tuturor instituțiilor publice din oraș, prin care le anunță că, începând din 2023 trebuie să plătească pentru locurile de parcare. Astfel, vor fi desființate toate aceste locuri de parcare atribuite gratuit și vor fi alocați bani la bugetul Municipalității.

Stelian Bujduveanu a explicat că, în momentul în care va fi aprobat acest regulament, abonamentul pentru parcare de 500 de lei/lună se va aplica și instituțiilor publice din București.

„De la anul – o spun în premieră, ieri am trimis o circulară instituţiilor publice care au aproape 3.000 de locuri parcare luate gratuit de la Municipalitate, să îi somăm să îşi bugeteze pentru bugetul lui 2023 bani pentru parcare – vom desfiinţa toate parcajele atribuite gratuit”, a declarat viceprimarul Capitalei, citat de Agerpres.

Viceprimarul Capitalei: Nimeni nu este mai presus de lege

Începând de anul viitor instituțiile vor fi obligate să cumpere abonamente pentru mașini, exact ca orice alt cetățean. Viceprimarul Capitalei a declarat că orașul aparține oamenilor și nimeni nu poate fi mai presus de lege.

„Bucureştiul este al tuturor – al bucureştenilor, cel mai important – aşa că nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat Stelian Budjuveanu, conform sursei citate.

Cookies