Adio, ghișee și casierii. De luni, în Sectorul 4, impozitele și taxele se pot plăti doar digital sau la aparatele Self Pay

11 dec. 2021
455 Afișari
Adio, ghișee și casierii. De luni, în Sectorul 4, impozitele și taxele se pot plăti doar digital sau la aparatele Self Pay
Adio, ghișee și casierii. De luni, în Sectorul 4, impozitele și taxele se pot plăti doar digital sau la aparatele Self Pay. Sursa foto: Unsplash

Ziua de vineri, 10 decembrie, a fost ultima în care locuitorii din Sectorul 4 își vor putea plăti taxele, amenzile sau impozitele la casierii sau la ghișee, potrivit primarului de sector, Daniel Băluță. Astfel, de luni, 13 decembrie, sediile fizice se vor închide definitiv. Locul acestora va fi luat de aparatele Self Pay și de sistemul digital de plată.

Adio, ghișee și casierii. Cetățenii din Sectorul 4 vor plăti începând de luni, 13 decembrie toate taxele, impozitele și amenzile la aparat, fără să fie nevoiți să mai stea la coadă la ghișee.

Sectorul 4 renunță la ghișee. Ce declară primarul Daniel Băluță

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook. De asemenea, edilul a precizat că ziua de vineri, 10 decembrie, a fost ultima zi în care cele două sedii fizice de efectuare a plăților au mai funcționat.

„De luni, 13 decembrie, sediile fizice din străzile Sergent Nițu Vasile nr. 50-54, respectiv Șerban Vodă nr. 43, unde mergeați de obicei să vă achitați dările, se închid definitiv.”, a scris Băluță.

Mai mult, de luni urmează să fie implementat și noul sistem de plată online, care va deveni însă funcțional abia de pe 1 ianuarie 2022.

Unde se pot face acum plățile publice

În cazul în care locuitorii Sectorului 4 au de achitat taxe, impozite sau amenzi, aceștia trebuie să știe că pot face acest lucru începând cu data de marți, 14 decembrie, în complexul comercial Grand Mall Arena, aflat pe bulevardul Metalurgiei nr. 12-18. Acolo sunt amplasate, atât la parter cât și la etajul 1, aparate de tip Self Pay unde pot fi efectuate toate tipurile de plăți publice. Mai mult, la fața locului se află angajați ai DGITL Sector 4, care pot oferi îndrumări persoanelor care întâmpină dificultăți în utilizarea aparatelor.

Astfel, Daniel Băluță susține că Sectorul 4 devine prima administrație locală din țară care desființează toate ghișeele. Inițiativa a fost anunțată încă din luna ianuarie a acestui an, când primarul a declarat că încet-încet se va face trecerea la 100% digitalizare, însă vor mai fi păstrate puncte de informare pentru utilizarea platformelor electronice, dar și stații de plată Self Pay precum cele din complexul Grand Mall Arena.

„Trebuie să înțelegem că acesta este viitorul. Vrem sau nu vrem, către acest drum se îndreaptă omenirea.”, a declarat Daniel Băluță în ianuarie 2022.

Cookies