Adiministraţia Străzilor, acuzată de Curtea de Conturi că a umflat cu 15 milioane lei costurile unui pasaj din Capitală

de:
08 dec. 2010
0 afișări
Adiministraţia Străzilor, acuzată de Curtea de Conturi că a umflat cu 15 milioane lei costurile unui pasaj din Capitală

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, a fost prinsă cu “mâţa în sac” de către Curtea de Conturi, cu privire la cheltuirea banilor publici, informează puterea.ro. Administraţia condusă de Alina Roman este acuzată că a majorat valoarea unui contract pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante pasaje rutiere din Bucureşti. Potrivit raportului Curţii de Conturi, contractul cu pricina a fost majorat cu 50%, respectiv, cu suma de 14.740.278 de lei, “contrar prevederilor legislaţiei privind achiziţiile publice”.

Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice a fost sesizată, în vederea aplicării sancţiunii contravenţionale prevăzute de lege. Mai mult, Curtea de Conturi a depistat că Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) a plătit lucrări inexistente. “S-a constatat efectuarea unor plăţi în sumă de 39.108 lei reprezentând contravaloarea unor devize ce cuprind cantităţi de lucrări mai mari decât cele real executate. În timpul controlului, atât pagubele produse, cât şi accesoriile calculate au fost recuperate integral”, se arată într-un răspuns oficial al Curţii de Conturi.

Surse din Cadrul Primăriei Generale au dezvăluit pentru puterea.ro că suplimentarea peste măsură vizează Pasajul de la Piaţa Victoriei sau cel de la Unirii.

Cookies