ADEVERINŢE MEDICALE FALSE, folosite de un martor într-un caz de tâlhărie, pentru a scăpa de audieri

de:
14 feb. 2015
0 afișări
ADEVERINŢE MEDICALE FALSE, folosite de un martor într-un caz de tâlhărie, pentru a scăpa de audieri

În dimineaţa de 11 februarie a.c., poliţiştii bucureşteni au pus în aplicare un mandat de percheziţie în judeţul Ilfov, într-un dosar privind comiterea infracţiunii de tâlhărie, pentru depistarea unui martor care se sustrăgea audierii, prin folosirea mai multor adeverinţe medicale false.

În fapt, în data de 24 ianuarie 2014, Poliţia Capitalei a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe bulevardul Tineretului, un individ necunoscut, a deposedat-o prin smulgere, de telefonul mobil.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a reușit identificarea şi recuperarea telefonului mobil sustras care a fost comercializat de către un bărbat, prin intermediul unui site de internet, în data de 7 martie 2014.

În continuare, s-a încercat în numeroase rânduri audierea bărbatului care a vândut telefonul, însă acesta a înaintat, prin intermediul avocatului ales, nouă adeverințe medicale din care rezulta faptul că nu se poate prezenta la poliţie.

Astfel, organele de cercetare au procedat la efectuarea de investigații cu privire la adeverințele medicale depuse la dosar stabilind, în urma audierii medicilor ale căror parafe se regăseau pe respectivele adeverințe, că acestea au fost emise în fals și nu figurează ca fiind înregistrate la cadrele medicale emitente.

Pentru soluţionarea cazului, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul bărbatului, acesta fiind condus la sediul Secţiei 14 Poliţie pentru verificări şi pentru stabilirea cu exactitate a situaţie de fapt.

Cu ocazia audierii, a declarat faptul că telefonul mobil ar fi provenit de la o persoană cu care s-a întâlnit în zona Obor, iar adeverințele medicale depuse la dosar, le-ar fi obţinut, plătind pentru fiecare în parte suma de 100 de lei, unui ambulanţier.

În continuare, s-a dispus efectuarea unui flagrant, stabilindu-se o întâlnire între cei doi, pentru achiziţionarea a două adeverinţe medicale contra sumei de 200 de lei.

S-a reuşit astfel identificarea şi prinderea asistentului, acesta punând la dispoziția judiciariştilor un număr de 17 ștampile și amprente de ștampile pe care le deținea la domiciliu, cu numele mai multor medici.

„Cercetările sunt continuate faţă de ambulanţier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de instrumente false, fals material în înscrisuri oficiale și complicitate la uz de fals şi faţă de celălalt bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea infractorului și uz de fals.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Poliţia Capitalei.

Cookies