Adevăruri ascunse care pun gaz pe foc: singurul pompier de la Marius Nasta e în concediu de 6 luni

22 feb. 2021
449 Afișari
Adevăruri ascunse care pun gaz pe foc: singurul pompier de la Marius Nasta e în concediu de 6 luni

Mai multe echipaje de intervenție au sosit în curtea Institutului Marius Nasta din București, după ce un ventilator de la ATI a degajat fum. Astăzi aflăm că singurul pompier de la Institutul Marius Nasta e în concediu de șase luni.

Ne învățâm oare minte după tragedii precum cea de la Matei Balș? Se pare că nu!

Duminică seară, la Institutul Marius Nasta putea să se producă o tragedie similară după ce un ventilator de la ATI a degajat fum.

Luni, la 12 ore de la incident, aflăm că la Institutul „Marius Nasta” din București este angajat un singur pompier, dar acesta este în concediu de șase luni.

Declarația a fost făcută chiar de managerul instituției sanitare, Beatrice Mahler, aceasta precizând că s-a ajuns la această situație pentru că pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihnă.

Singurul pompier de la Institutul Marius Nasta e în concediu de șase luni. Cere schimbarea legislației

Managerul spitalului a afirmat că ar fi nevoie de o schimbare a legislației pentru a evita astfel de situații.

„Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni”, a spus, la Digi24, Mahler.

Ea a precizat că echipa tehnică, care verifică instalațiile este formată din trei angajați, și că în institut sunt doi electricieni.

Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Marius Nasta”, unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă. Unul este într-o stare mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului, a anunțat Beatrice Mahler.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că, din primele informații, la unitatea mobilă ATI de la Institutul „Marius Nasta” din București nu a fost vorba despre un incendiu.

Cookies