Adevărata „tentativă de sinucidere”: Nadia a băut Dero când era gimnastă

de:
11 iun. 2013
0 Afișari
Adevărata

În urmă cu câteva zile, o informaţie publicată de portalul brazilian Oxuficio făcea vâlvă. „Nadia Comăneci a încercat să se sinucidă consumând apă sanitară”, scriau ziariştii, şi comentau că motivul tentativei de a-şi încheia socotelile cu viaţa ar fi fost divorţul părinţilor săi, faptul consumându-se undeva pe la mijlocul anilor ’70.

Fratele fostei mari sportive, Adrian Comăneci, a povestit pentru ring însă cu totul altceva despre un incident care i-a pus viaţa în pericol, gestul fiind însă unul copilăresc. „Ceea ce au scris brazilienii nu are nicio legătură cu adevărul. Nu-mi place să vorbesc despre Nadia, dar pot să vă povestesc că, pe vremea când era gimnastă, a vrut să scape, la un moment dat, de regimul din cantonamentul naţionalei de gimnastică, unul cazon şi extrem de sever. Ştiu că, într-una din zile, a băut două linguri de dero ca să scape de antrenamentele din acea zi. Sigur, i s-a făcut rău, lumea s-a speriat, dar până la urmă totul a fost bine. A fost un gest copilăresc, ceva în genul elevilor care mâncau cretă ca să facă temperatură şi să scape de la ore. Asta am făcut şi eu pe vremea când eram în clasa a cincea”, ne-a povestit Adrian Comăneci.

Despre viaţa Nadiei s-a tot vorbit de-a lungul timpului, mulţi dintre cei care au cunoscut-o pomenind despre o tentativă de suicid, dar din cu totul alte motive. Unul dintre acestea, şi poate cel mai plauzibil, fiind faptul că spionii regimului Ceauşescu o hărţuiau.

Ţopescu lasă un semn de întrebare

Şi totuşi, cunoscutul fost crainic TV Cristian Ţopescu, omul care a stat ani la rând lângă cea care este considerată cea mai mare gimnastă din lume, lasă o umbră de îndoială prin declaraţia sa. „N-am auzit vreodată ca Nadia să fi avut vreo astfel de tentativă. Sunt probleme personale ale fiecăruia despre care, chiar dacă aş şti, m-aş gândi mult dacă le pot face cunoscute”, a comentat, misterios, fostul parlamentar Cristian Ţopescu.

Cookies