Adevărata poveste de la concertul Coldplay nr. 2 e cu două fecioare în tramvaiul 55

18 iun. 2024
11464 afișări
Adevărata poveste de la concertul Coldplay nr. 2 e cu două fecioare în tramvaiul 55
Adevărata poveste de la concertul Coldplay nr. 2 e cu două fecioare în tramvaiul 55 | Foto: Maria Coman

Sigur că s-a scris tot ce se putea scrie despre concertul/concertele Coldplay şi e foarte bine că s-a întâmplat aşa. Sigur că fiecare poate să aibă o părere. Eu am fost în a doua seară, seara cu aplauzele, nu cu huiduielile. La fel de condamnată şi ea, bineînţeles, căci de fapt ce nu reuşim e să avem o dezbatere, de altfel firească, fără să vedem roşu în faţa ochilor.

M-am dus pe deschidere, vă spun sincer, m-a mirat vehemenţa reacţiilor şi cum îmi place uşor să fiu Gică Contra, m-am aşezat în linia de susţinători ai momentului. Treaba e, însă, că nu mi -a plăcut deloc, dar deloc ce a cântat. Adică să fim cinstiţi, Macarena e un hit de 30 de ani pentru că are nişte ritm, ceva, aici eu nu am înţeles mare lucru din melodia aia. Asta pe plan muzical. 

Pot să înţeleg reacţia faţă de manele ca şi concept, că da, e o reacţie la ceva ce nu îţi place. Dar n-am înţeles de ce a venit toată lumea să explice că şi la Scala din Milano se huiduie, că aici nu a fost vorba despre huiduit în sine, cât despre o reacţie uriaşă de respingere pe emoţie, ceea ce, în continuare, oricât am analiza momentul din perspectivă pr, rasism, manele, orice, mie nu mi se pare în regulă. NU o să mă apuc să dau exemple cu efectele furiei colective, că aş intra în logica Scala din Milano de mai devreme. Dar şi aşa, să zicem, înţeleg momentul iniţial, dar şi pe urmă să rămână tot acolo discuţia, foarte sus emoţional, foarte pe nervi, foarte pe ceartă, foarte pe agresivitate, păi ce facem, şmecheria când suntem adulţi e tocmai să încercăm să ne detaşăm un pic. 

E un concept în terapia dialectic comportamentală, conceptul de „Wise Mind”, adică  punctul de echilibru dintre două moduri de gândire opuse: „Emotional Mind” (Mintea Emoțională) și „Reasonable Mind” (Mintea Rațională). Acum nu că mă dau eu echilibrată, doamne fereşte, că sunt departe, tocmai ziceam că mi place la Gică Contra, dar unele reacţii, care au şi tot continuat, zile în şir, au fost de aici, de pe locul meu, un pic cam mult. Aproape răzbunătoare. Dar, na,  (PĂI NA), aşa dezbatere n-am mai prins noi de multă vreme, poate a fost bună răcorirea asta care ne mai învrăjbeşte şi pe altceva decât pe politică. 

Ce mai e mişto e că acum, după ce ne-a plăcut Coldplay, deşi să fim cinstiţi, nu era niciun secret că oamenii fac un spectacol comercial, cu fiecare moment gândit, că e o afacere, ce e drept foarte mişto, dar totuşi o afacere, acum îi acuzăm că ce PR au, că nu se face, că merg cu avionul, deşi se dau ecologişti şi aşa mai departe. 

Și promisa poveste

Dar, decât  să ne ambalăm iarăși, mai bine  să vă spun adevărata poveste a zilei cu concertul. Ne-am dus cu tramvaiul (foarte bună idee, exceptând faptul că, dacă ai probleme la coloană, te zguduie de îţi mută toate vertebrele) şi pe undeva pe la Pache, s-a urcat o fată de vreo 20 de ani, cercel în buric, blondă, slabă, simpatică, nimic nu prevestea ce avea să urmeze.

S-a aşezat pe un scaun în spatele unei doamne spre 60, cu o șapcă din piele vişinie. Nu am mai văzut până acum şepci de piele vişinie, dar nu despre asta e vorba, cii despre conversaţia care a început între cele două. Doamna cu şapca, o doamnă mai tip aşa, intra în vorbă cu oricine, doar că discuţia lor a devenit intimă în no time. Adică fix în cele 45 de secunde în care am luat bilet de tramvai, ele trecuseră de la “bună ziua, bună ziua” la ce zodie sunt. Ambele fecioare, cea tânără cu ascendent tot în fecioară, deci FECIOARĂ FECIOARĂ, cum a zis doamna cu şapca. Fecioară, haha, dar are un iubit nou Fecioara cea tânără. 

  • Dă să îi văd poza, zice Fecioara mai în vârstă.
  • Imediat. El e mai cu furturi, mai cu una alta, zice Fecioara tânără.
  • Hai, dă să văd poza că îţi spun eu dacă e bătăuş sau nu (ia telefonul, se uită cu atenţie) Nu e bătăuş, să nu te temi. Eu ghicesc tot dintr-o secundă, tot ştiu, nu mă înşeală pe mine nimeni. Le-am ghicit la toate prietenele mele, niciodată nu am greşit
  • Nu, că el e mai violent aşa cu alţii, mie îmi aduce cadouri din ce mai fură, e băiat bun. 
  • Aşa, foarte bine, să te protejeze, n-o să te lase să te bată alţii. Am avut şi eu un iubit aşa, tare bun băiat. Să vii pe la mine, să îţi povestesc
  • Sigur că da, vin. 
  • Să îţi las numărul de telefon. 07xxxxx, dar să nu mă suni acum, că amt telefonul închis, îl deschid abia acasă. 

Fecioara tânără a coborât, Fecioara mai în vârstă a rămas în tramvai şi, SURPRIZĂ, scoate din geantă telefonul, care nu era deloc închis. Şi atunci, dacă nu a spus chiar tot adevărul, cum rămâne cu noul iubit, e sau nu e bătăuş?

 

Cookies