„Adăpostul cu ceaun și șobolani” de lângă complexul comercial Drumul Taberelor. Un bărbat fără adăpost adunase într-o rulotă ce nici cu gândul nu gândești

19 oct. 2023
2371 Afișari
„Adăpostul cu ceaun și șobolani” de lângă complexul comercial Drumul Taberelor. Un bărbat fără adăpost adunase într-o rulotă ce nici cu gândul nu gândești
„Adăpostul cu ceaun și șobolani” de lângă complexul comercial Drumul Taberelor. Un bărbat fără adăpost adunase într-o rulotă ce nici cu gândul nu gândești | Sursa foto: Facebook - Poliția Locală Sector 6

Poliția Locală Sector 6 a fost sesizată cu privire la o zonă de pe Bulevardul 1 Mai, de lângă complexul comercial Drumul Taberelor, în care un om al străzii și-a amenajat, în mare parte din gunoaie, un loc în care să stea. Din cauza mizeriei și a resturilor de tot felul, se resimțea un miros insuportabil și șobolanii își făceau apariția.

În cele din urmă, zona a fost igienizată, iar bărbatul care stătea acolo a fost luat în evidența DGASPC Sector 6.

Focar de infecție descoperit lângă complexul comercial Drumul Taberelor din Sectorul 6

Poliția Locală Sector 6 a transmis, pe Facebook, că a primit o sesizare privind un spațiu neigienizat de pe lângă complexul comercial Drumul Taberelor din Sectorul 6:

Vă rog să aveți în vedere igienizarea spațiului dintre Romstal şi Auchan( este parcată și o rulotă). Când treci pe lângă faci hepatită de la ce miros te poate întâmpina și sunt prezenți și vestitorii mizeriei, șobolanii, astăzi am văzut patru, ieșiseră la masă.

În această zonă, un bărbat a transformat o rulotă în „acasă”, adunând tot felul de gunoaie pe lângă aceasta. Și-a construit un șezlong din carton, avea chiar și un ceaun folosit pentru mâncare, iar toate acestea se aflau printre tomberoane, saci plini de gunoi, cutii de cartoane și tot felul de deșeuri.

Din informațiile primite de polițiști, se pare că locuia acolo din 2017 și până în acel moment nimeni nu a reușit să-l determine să plece.

La fața locului s-au deplasat polițiștii locali din cadrul Biroului Intervenții, alături de o echipă mixtă formată din lucrători ADPDU Sector 6 și DGASPC.

Unul dintre polițiștii locali a transmis că bărbatul avea și un cutter în buzunarul hainei, însă nu a fost necesar să se intervină cu forța:

Avea în buzunarul hainei un cutter de culoare galbenă pe care l-am observat imediat, motiv pentru care am luat în calcul și acest aspect în gestionarea situației. Din fericire nu a fost cazul să folosim forța.

Intervenția a fost dificilă pentru că trebuia ridicată și rulota în care bărbatul locuia. Dispoziția de ridicare a vehiculului era dată din luna mai.

Rulota nu putea fi relocată de utilajele ADPDU din cauza cablurilor de troleibuz aflate chiar la ieșirea din perimetru.

Prin folosirea de tactici specifice, vehiculul, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente, a fost ridicată și dusă la sediul Biroului de ridicări auto de pe Bulevardul Preciziei.

Bărbatul a refuzat cazarea temporară într-un centru social

Bărbatul a fost luat în evidența DGASPC Sector 6, având în vedere condițiile improprii în care locuia. Acesta a fost invitat într-un centru social pus la dispoziție de primărie, unde acesta putea fi cazat temporar, însă refuzul său a fost categoric.

Într-un astfel de centru, ar fi putut beneficia de două meze pe zi, haine curate, kit de igienă personală, asistență socială primară și specialiști cu care să discute în legătură cu problemele cu care se confruntă în vederea integrării în societate, implicit posibile soluții prin care să își îmbunătățească viața.

După ce zona a fost eliberată de toate gunoaiele, zona a fost igienizată de angajații de la Urban.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies