ESENTIAL

Acvariu uriaș construit în București, cu tunel pentru observarea vieții marine. Costul: 30 mil. euro

Bucureștiul ar putea avea un Aquarium după modelul marilor orașe de pe harta turistică a Europei. Primăria Capitalei intenționează să construiască un Complex Muzeal al Biodiversității Acvatice. Aquadomul, după cum a fost botezat, va cuprinde un acvariu uriaș și tuneluri pentru observarea vieții subacvatice, habitate recreate pentru mamifere din zona arctică, dar și spații publice pentru organizarea de cursuri, ateliere și spectacole. 

„Vrem să îl construim în Parcul Văcărești. Am luat legătura cu Philippe Cousteau, nepotul și urmașul în ale cercetării al lui Jacques Cousteau și el a spus că ne va ajuta. Ajutor înseamnă să ne facă un studiu de fezabilitate gratis. Cousteau- tatăl a fost un iubitor mare de deltă românească. Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animamelor deasupra lor. E ca și cum vor fi în ocean”, a declarat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei. 

Bugetul estimat pentru această investiție este de 30 milioane euro, însă reprezentanții municipalității speră ca proiectul să fie realizat cu fonduri europene. 

„Încercăm cât mai mult să intrăm pe fonduri europene. Acesta este un proiect de fonduri europene fără discuție, pentru că va avea acea componentă științifică care va trata ceea ce se întâmplă cu Delta Văcărești”,  spune Bogdan Hreapcă. 

Proiectul există deocamdată în faza incipientă pe hârtie și a fost inclus în Strategia de investiții a Primăriei Capitalei până în 2020. 

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button