Acuzații grave pentru Clotilde Armand după ce a plecat trei săptămâni în concediu în plină stare de alertă din Sectorul 1: Este strigătoare la cer indiferența

19 aug. 2021
370 Afișari
Acuzații grave pentru Clotilde Armand după ce a plecat trei săptămâni în concediu în plină stare de alertă din Sectorul 1: Este strigătoare la cer indiferența
Acuzații grave pentru Clotilde Armand după ce a plecat trei săptămâni în concediu în plină stare de alertă din Sectorul 1: Este strigătoare la cer indiferența. sursa foto: romaniajournal.ro

Acuzații grave pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Opoziția din consiliul local o acuză de indiferență după ce a plecat trei săptămâni în concediu, în plină stare de alertă impusă chiar de ea. Mai mult, se pare că situația școlilor și bursele pentru elevi ar fi rămas în pom. "Este strigătoare la cer indiferența", strigă PNL Sector 1.

Decizia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de a pleca în concediu timp de trei săptămâni, în plină stare de alertă impusă chiar de ea, fără să se fi ocupat înainte de situația școlilor sau a burselor pentru elevii din S1, a fost criticată dur de opoziția din PNL Sector 1. Mai mult, liberalii spun sus ți tare că nu vor participa la ședința convocată de PSD pe motiv că nu este o urgență justificată.

PNL, acuzații pentru Clotilde Armand, dar și pentru PSD

Potrivit PNL S1, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea anului școlar din septembrie, în unitățile de învățământ din sector nu a avut loc nicio lucrare de reparații sau reabilitări, iar bursele școlare nu au mai fost plătite încă din luna martie.

„Cu şcolile complet nepregătite, bursele neplătite şi o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă.

De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative, după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. ”, transmite PNL Sector 1 într-un comunicat remis recent.

Mai mult, liberalii spun că nu vor participa la ședința de joi

„De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare. În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente – cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”, mai spun consilierii PNL.

Clotilde Armand, acuzată de indiferență de Sebastian Burduja

Liberalii o mai acuză pe Armand de indiferența administrației actuale privind educația copiilor. Aceștia spun că nu au fost făcute lucrări de reparații și modernizări. Ba mai mult, nu s-au plătit nici măcar bursele școlare încă din primăvară, o spune chiar președintele PNL S1, Sebastian Burduja.

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative.

Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Și, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o ședință de îndată convocată pentru niște comisii care pot fi incluse oricând într-o ședință de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iștii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administrații de tristă amintire. Cam așa arată, în câteva cuvinte, administrația de la Sectorul 1”, transmis și Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Mustrare serioasă pentru Armand când se întoarce din concediul de trei săptămâni

imediat după ce primarul Armand va reveni din concediu, vor solicita răspunsuri clare și urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparațiile din școli, plata burselor și justificarea întârzierii plăților.

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local – cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

Cookies