Acuzaţii grave la adresa lui Stelian Tănase, şeful interimar al TVR

de:
03 mart. 2014
0 Afișari
Acuzaţii grave la adresa lui Stelian Tănase, şeful interimar al TVR

Stelian Tanase este acuzat public pentru mai multe incalcari ale legii, precum „folosirea abuziva a resurselor materiale si umane” ale institutiei, „incompetenta sau neglijenta in serviciu”, „emiterea de acte administrative sau de alta natura care servesc interese de grup sau clientelare”. Acuzatiile sunt facute de realizatorul TVR Mihai Radulescu intr-o avertizare in interes public transmisa la Comisiile de cultura din Senat si Camera Deputatilor, precum si la CNA. Interventia lui Radulescu vine dupa ce Stelian Tanase a adus mai multi jurnalisti din afara TVR sa realizeze emisiuni la posturile publice, iar acum, arata Radulescu, „pentru prima data in istoria postului public de televiziune, toti moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate in prime-time, sunt colaboratori externi”, scrie HotNews.ro.

Averizarea lui Radulescu vine cu o zi inainte ca CNA sa discute din nou modificarile de grila de la TVR, anuntate saptamana trecuta de Stelian Tanase, dar ramase in asteptare dupa ce forul audiovizual a amanat votul pe aceasta tema. Grila de primavara a TVR ar fi trebuit sa inceapa la 1 martie, cu emisiuni realizate, intre altii, de Cornel Nistorescu, Mircea Dinescu, Ion Cristoiu, Ion M. Ionita si altii.

Mihai Radulescu invoca obligatiile ce decurg din Legea 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati.El il acuza pe Stelian Tanase, in avertizarea sa, de:

– practici sau tratamente preferentiale ori discriminatorii in exercitarea atributiilor

– folosirea abuziva a resurselor materiale sau umane;

– incompetenta sau neglijenta in serviciu;

– evaluari neobiective ale personalului in procesul de recrutare, selectare, promovare, retrogradare si eliberare din functie;

– incalcari ale procedurilor administrative sau stabilirea unor proceduri interne cu nerespectarea legii;

– emiterea de acte administrative sau de alta natura care servesc interese de grup sau clientelare;

– incalcarea altor dispozitii legale, care impun respectarea principiului bunei administrari si cel al ocrotirii interesului public.

Vezi pe HotNews.ro toate acuzaţiile pe care jurnalistul TVR i le aduce lui Stelian Tănase, în avertizarea sa.

Cookies