Acuzații de tortură și lipsire de libertate la o secție de Poliție din București. Au fost efectuate percheziții

03 mart. 2021
585 Afișari
Acuzații de tortură și lipsire de libertate la o secție de Poliție din București. Au fost efectuate percheziții

Mai mulți polițiști din București sunt acuzați de tortură și lipsire de libertate în mod ilegal. Au fost efectuate percheziții la Secția 16 din Sectorul 4 al Capitalei.

Miercuri, la Parchetul Capitalei, au avut loc audierile a nouă polițiști de la Secția 16 din București. Este vorba despre un dosar cu acuzații de purtare abuzivă, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Acuzații de tortură și lipsire de libertate la o secție de Poliție din București

Polițiștii au fost preluați în urma unor descinderi ale procurorilor la Secția 16. Procurorii au anunțat că fac cercetări pentru infracțiunile de tortură și lipsire de libertate în mod ilegal.

Dosarul a fost deschis în luna septembrie a anului trecut, în urma unui incident petrecut pe o stradă din Sectorul 4.

Potrivit sursei citate, pe 1 septembrie, în jurul orei 21, un bărbat a sunat la 112 să reclame că în timp ce se afla cu prietenul său, pe o stradă din Sectorul 4, în urma unor discuții contradictorii, ar fi fost agresați de poliție, conform surselor citate. La fața locului, a fost trimis un echipaj de poliție al Secției 16 care i-a identificat pe ce doi bărbați, aceștia nedorind să meargă la sediul Poliției pentru a formula o sesizare.

Următoarea zi, cei doi bărbați au fost conduși la sediul Secției 16 Poliție, de către polițiști ai Biroului Investigații Criminale, iar în urma discuțiilor au fost formulate sesizări scrise cu privire la faptul că în noaptea de 31.08/01.09.2020 ar fi fost agresați de polițiști.

Comunicatul parchetului

Cookies