Acuzație gravă: sute de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR, otrăviți ca să se usuce și să fie tăiați. „Unde nu există pomi, se poate betona legal”

06 iul. 2022
1240 Afișari
Acuzație gravă: sute de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR, otrăviți ca să se usuce și să fie tăiați. „Unde nu există pomi, se poate betona legal”
Acuzație gravă: sute de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR, otrăviți ca să se usuce și să fie tăiați. „Unde nu există pomi, se poate betona legal” | Sursă foto: Facebook-Străzi pentru Oameni/Eugen Matei

Zona retrocedată a Parcului IOR, ce se află în apropierea gurii de metrou Titan este încet, dar sigur, curățată de sute de copaci ce au prins rădăcini aici, acuză organizația non-guvernamentală „Străzi pentru Oameni”.

Copacii aflați în zona retrocedată a Parcului IOR, otrăviți unul câte unul

O bucată destul de mare din Parcul IOR, care nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 la acest moment, este distrusă de persoane care își doresc ca pe acest teren să poată fi construit. După cum relatează organizația non-guvernamentală „Străzi pentru Oameni”, copacii aflați în această arie sunt omorâți rând pe rând.

O persoană găurește baza pomilor și introduce substanțe toxice, astfel încât copacii să se usuce. Odată uscați, acești pomi pot fi tăiați legal, printr-un aviz de toaletare/defrișare, transmite organizația printr-o postare făcută pe pagina de Facebook.

Motivul pentru care acești arbori sunt omorâți unul câte unul este că odată ce sunt tăiați, zona să poată fi betonată, iar pe respectivul teren se pot ridica diverse construcții.

Sute de arbori din zona retrocedată a parcului din Sectorul 3, atât cei bătrâni, cât și cei tineri sunt otrăviți, iar din acest motiv au început să se usuce.

ÎCCJ a trimis dosarul spre rejudecare în 2020

În anul 2005, 12 hectare ale Parcului IOR din București au fost retrocedate către Maria Cocoru de către primarul Capitalei de la acea vreme, Adriean Videanu.

Primăria Sectorului 3 a atacat în 2016 titlul de proprietate pentru bucata de pământ aflată între Bulevardul Liviu Rebreanu și malul lacului din parc.

În 2019, administrația publică a câștigat pe fond anularea deciziei prin care aria a fost retrocedată, conform HotNews.ro.

Cu toate astea, în luna noiembrie a anului 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită dosarul, pentru rejudecare, către Curtea de Apel București. Astfel că, încă de atunci, situația acestui teren a rămas incertă, Primăria neavând dreptul de a amenaja zona de lângă stația de metrou Titan.

Cookies