ACUM Haos la Parlament: protestatarii AUR au intrat în curte și vandalizează mașinile. Anunț de la microfonul Camerei Deputaților

21 dec. 2021
1151 Afișari
ACUM Haos la Parlament: protestatarii AUR au intrat în curte și vandalizează mașinile. Anunț de la microfonul Camerei Deputaților

Președintele de ședință al Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a anunțat, de la microfonul Camerei Deputaților faptul că protestatarii vandalizează mașinile din curtea Senatului, relatează știripesurse.ro.

Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au îndreptat spre intrările în clădire. Un cordon de jandarmi a fost format în fața intrărilor în Parlament. La mitingul AUR împotriva certificatului verde participă sute de manifestanți cu steaguri și se strigă „Libertate fără certificate”.

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, care veniseră în vizită la Parlament, au fost vandalizate de către protestatarii care au pătruns în curtea Senatului.

Câteva sute de protestatari au pătruns în curtea Senatului și, la un moment dat, au lovit o mașină, iar pe o alta au dat cu spray.

Senatorul PSD, Titus Corlățean, a explicat că a avut o discuție cu ambasadorul Japoniei în România, iar la final, acesta nu a mai putut părăsi clădirea Senatului. Într-un final, SPP și jandarmii au făcut un coridor de securitate, iar ambasadorul a plecat de la Parlament.

”Domnule Simion, în timp ce noi discutăm aici, protestatarii vandalizează mașinile de la Senat”, a fost anunțul președintelui de ședință al Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

Accesul publicului nu este permis în curtea Parlamentului, fiind porți cu pază. Traficul rutier în timpul protestelor a fost puternic afectat.

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, acuză o diversiune

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat că autoritățile au pus la cale o ”diversiune” și că protestatarii au fost lăsați să intre în curtea instituției pentru ca autoritățile să poată acuza ulterior AUR că ”a luat cu asalt Parlamentul”.

George Simion, celălalt președinte AUR, a declarat, la rândul său, că protestatarii au fost provocați de șoferul unui parlamentar care le-a arătat semne obscene.

George Simion a plecat din plenul Camerei Deputaților și a mers în curtea Senatului, acolo unde se află protestatarii.

 

 

Cookies